Ervaar het OV

Gepubliceerd: 29-8-2019

Op dinsdag 3 september kunnen Haaksbergse senioren oefenen met reizen per bus of trein. OV-ambassadeurs geven in Haaksbergen uitleg en helpen senioren op weg. OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers én ervaren reizigers. Met plezier leggen zij uit hoe het allemaal werkt. In- en uitchecken met de OV-chipkaart, het reissaldo opwaarderen of gebruik maken korting. Het komt allemaal voorbij. Vervolgens kunnen de senioren op de proef op de som nemen en het openbaar vervoer uitproberen.

De senioren reizen op eigen kosten en dienen zich vooraf even aan te melden. Ze krijgen vervolgens te horen waar in Haaksbergen ze zich moeten melden en hoelaat. Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs via (038) 454 01 30. Hier kan men ook naar toe bellen voor vragen. 

Meer informatie

De provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast proefreizen organiseren zij ook informatiebijeenkomsten en maandelijkse inloopspreekuren.

Ervaar het OV

Meer nieuws

 • Vitaliteitsbeurs

  19-2-2020

  Vitaliteitsbeurs op zondag 8 maart in sporthal De Bouwmeester....

 • Loden leidingen

  19-2-2020

  Informatie over wat te doen met loden waterleidingen in uw woning....

 • Bericht belastingkantoor

  18-2-2020

  Appartementseigenaren in Haaksbergen géén te hoge WOZ-beschikking....

Nieuws overzicht