Evenemententerreinen

Gepubliceerd: 13-6-2019

Op zeven terreinen in Haaksbergen mogen evenementen plaatsvinden. Evenementen zijn belangrijk voor Haaksbergen. Een goede harmonie met de omgeving is dat net zo goed. Daarom heeft de gemeente nagedacht over wat er mag op welk evenemententerrein. Om belangstellenden te informeren over dit conceptplan is er op maandag 24 juni een inloopbijeenkomst.

De terreinen waar in Haaksbergen evenementen mogen plaatsvinden zijn de Markt, Park Scholtenhagen, het terrein van DVO in de Veldmaat, het veld bij sporthal De Els, weilanden aan de Goorsestraat in Sint Isidorushoeve en de weides aan de Haaksbergerweg in Buurse. Evenementen zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten. Van grote meerdaagse evenementen met het nodige geluid of kleinschalige, eendaagse evenenementen voor een kleiner publiek.

Afspraken

Haaksbergen heeft veel profijt van evenementen. Ze brengen leven in de brouwerij, zijn goed voor het imago, de lokale economie en dragen bij aan de onderlinge samenhang tussen inwoners. De gemeente wil graag per evenemententerrein afspraken vastleggen. Wat mag er wel en wat juist niet? Het is niet per definitie de bedoeling dat er méér evenementen plaatsvinden, wél dat er afspraken komen over het soort evenement, het aantal evenementen, de duur of maximale geluidsbelasting. Die afspraken worden vastgelegd.

Bijeenkomst

Het ontwerp paraplubestemmingsplan, zoals dat heet, ligt met ingang van 7 juni 2019 voor zes weken ter inzage in het gemeentehuis. Ook organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst op maandag 24 juni 2019 om 19.00 uur in de Noaberpoort in het gemeentehuis. Alle geïnteresseerden zijn welkom! Vooraf aanmelden is niet nodig.

Gemeentehuis

Meer nieuws

 • Kadernota

  16-8-2019

  De nieuwe Kadernota 2020 bevat nog steeds stevige keuzes....

 • Werkzaamheden

  15-8-2019

  Werkzaamheden aan de Mentinksweg, Brammeloweg en Kattendamsweg....

 • Over de ronde perkjes

  14-8-2019

  Uitleg over de kleine ronde bloemenperkjes die her en der zijn aangelegd....

Nieuws overzicht