Gat in grond speelveldje

Gepubliceerd: 6-11-2019

Afgelopen weekend is er in het groen achter Het Assink lyceum (het speelveldje met voetbalgoaltjes) aan de Waandersstraat een gat in de grond ontstaan. De melding daarover is bij de gemeente binnengekomen en op basis daarvan heeft de gemeente het gat goed laten afdekken en afzetten met bouwhekken.

Op deze plek heeft vroeger de textielfabriek van Jordaan gestaan. Later ging die op in de Koninklijke Nederlandse Textiel Unie, om midden jaren zeventig helaas failliet te gaan. Kort daarna werd de fabriek gesloopt. Behalve de deels ondergrondse kelder. Dat waterreservoir is om onbekende redenen blijven zitten. Op het speelveld is de omtrek van de kelder te herkennen aan een verhoogd plateau in het gras.

Het lijkt erop dat er afgelopen weekend een gat is ontstaan aan het dak van die ondergrondse kelder. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe dat komt. Om daar wél snel achter te komen, heeft de gemeente een bouwkundig expert in de arm genomen. Zodra duidelijk is wat de oorzaak is en hoe de situatie precies ligt, dan bepaalt de gemeente welke maatregelen er moeten worden genomen.

Tot die tijd wil de gemeente uiteraard niet dat buurtbewoners, langslopende passanten of spelende kinderen gevaar lopen door deze situatie. Daarom is de plek rondom het gat ruim afgezet met bouwhekken. Omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd met een brief. Zodra meer duidelijk is, dan bericht de gemeente hierover, bijvoorbeeld op deze site en via het GemeenteNieuws in Rond Haaksbergen.

Bouwhekken

Meer nieuws

 • Vitaliteitsbeurs

  19-2-2020

  Vitaliteitsbeurs op zondag 8 maart in sporthal De Bouwmeester....

 • Loden leidingen

  19-2-2020

  Informatie over wat te doen met loden waterleidingen in uw woning....

 • Bericht belastingkantoor

  18-2-2020

  Appartementseigenaren in Haaksbergen géén te hoge WOZ-beschikking....

Nieuws overzicht