Gemeentelijke belastingen.

Gepubliceerd: 24-1-2019

Eind februari ontvangt u de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen per post in uw brievenbus. Als u zich heeft aangemeld voor MijnOverheid staat deze begin februari digitaal voor u klaar in uw berichtenbox. U ontvangt de aanslag in opdracht van de gemeente Haaksbergen van het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente (GBT).

Op deze gecombineerde aanslag ziet u de bedragen voor de verschillende belastingsoorten, zoals bijvoorbeeld de afvalstoffenheffing. U krijgt ook een folder met informatie over hoe u kunt betalen, kwijtschelding aanvragen of bezwaar maken. Op www.gbtwente.nl vindt u antwoord op veelgestelde vragen en het digitaal loket Mijn GBT. Komt u er niet uit? Neem gerust contact met het GBT op. De contactgegevens staan op de voorzijde van de aanslag vermeld.

Wat doet de gemeente met uw geld?

Ieder jaar betaalt u belasting aan uw gemeente. De gemeente bepaalt de tarieven. Het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente zorgt ervoor dat uw gemeente dat geld krijgt. Uw gemeente bepaalt vervolgens wat er met het geld wordt gedaan. Veel van de algemene voorzieningen worden van belastinggeld betaald. Kijk voor de tarieven van 2019 op www.gbtwente.nl en zoek op ‘tarieven Haaksbergen’.

Aanslag voortaan liever digitaal?

Via MijnOverheid heeft u toegang tot post en persoonlijke gegevens van steeds meer overheidsorganisaties. U kunt daar ook de aanslag gemeentelijke belastingen in uw berichtenbox ontvangen. Meld u aan bij www.mijnoverheid.nl voor post van het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente. U krijgt dan automatisch een notificatiemail op uw persoonlijke mailadres.

Gemeentehuis

Meer nieuws

 • Nieuwe burgemeester

  20-2-2019

  Rob Welten voorgedragen als nieuwe burgemeester van Haaksbergen....

 • Vertrek wethouder

  20-2-2019

  Wethouder Arja ten Thije heeft vandaag haar vertrek aangekondigd....

 • Warmetruiendag 2019

  18-2-2019

  Op vrijdag 15 februari was het in heel Nederland Warmetruiendag....

Nieuws overzicht