Groen op de schop

Gepubliceerd: 7-2-2019

De werkzaamheden aan het groen aan de Chopinstraat (groenrenovatie) zijn nog volop bezig en ondertussen beginnen we al met de volgende groene klus: het groen aan de Boorne. Het gaat om het grote veld in de hoek Albert Cuyplaan, De Boorne en De Nolle. Met de buurt is een nieuw groenplan gemaakt en dat plan gaan we nu uitvoeren.

Omwonenden hebben afgelopen zomer contact opgenomen met de gemeente, omdat ze vonden dat de groenstrook steeds meer vervuilde. Zwerfafval, hangjongeren en rommelige begroeiing zorgden ervoor dat buurtbewoners zich minder prettig voelden in hun eigen buurt. Er was op sommige plekken wateroverlast, er waren problemen met hondenpoep en enkele kastanjebomen bleken ziek te zijn.

Tijd voor een grondige aanpak! Buurt, gemeente en hoveniersbedrijf Ottenschot hebben samen een nieuw groenplan gemaakt. De zieke kastanjebomen en enkele andere bomen worden gekapt. Er komen nieuwe lindes en honingbomen voor in de plaats. De rommelige beplanting wordt vervangen door keurig gras. Er komt een wadi langs het fietspad voor overtollig regenwater. Er komt een extra voorziening voor honden. De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen en duren enkele weken.

Boom

Meer nieuws

 • Nieuwe burgemeester

  20-2-2019

  Rob Welten voorgedragen als nieuwe burgemeester van Haaksbergen....

 • Vertrek wethouder

  20-2-2019

  Wethouder Arja ten Thije heeft vandaag haar vertrek aangekondigd....

 • Warmetruiendag 2019

  18-2-2019

  Op vrijdag 15 februari was het in heel Nederland Warmetruiendag....

Nieuws overzicht