Groenstrook

Gepubliceerd: 23-1-2020

Vanaf week vier start het bedrijf Sweco, in opdracht van de gemeente, met de herinrichting van de groenstrook langs het spoor bij de Mozartstraat. De strook is afgelopen jaren nogal dicht gegroeid en verrommeld. Maar over een maand of twee moet de aanblik totaal anders zijn. Open en netjes.

In oktober werden omwonenden geïnformeerd over de plannen tijdens een inloopavond. Daar konden ze gelijk hun wensen aangeven. De plannenmakers hebben vervolgens geprobeerd met zo veel mogelijk wensenlijstjes rekening te houden. Het eindresultaat is een meer overzichtelijke en open groenstrook.

Wilde bloemen

Dichte struiken worden weggehaald of flink gesnoeid en enkele bomen verwijderd. Daar komen nieuwe struiken en bomen voor in de plaats. Het groen krijgt kleur door wilde bloemen. Niet alleen mooi, ook functioneel. Want wilde bloemen zijn in trek bij insecten en die vormen op hun beurt weer een bedreiging voor de eikenprocessierups op de eiken in de buurt. Voor opvang van oppervlaktewater legt Sweco een wadi aan. Medio april moet het werk gedaan zijn. De gemeente hoopt dat de nieuwe groenstrook voorbijgangers straks stimuleert om de boel netjes te houden.

Bloem

Meer nieuws

 • Vitaliteitsbeurs

  19-2-2020

  Vitaliteitsbeurs op zondag 8 maart in sporthal De Bouwmeester....

 • Loden leidingen

  19-2-2020

  Informatie over wat te doen met loden waterleidingen in uw woning....

 • Bericht belastingkantoor

  18-2-2020

  Appartementseigenaren in Haaksbergen géén te hoge WOZ-beschikking....

Nieuws overzicht