Hongarijerunners uitgezwaaid!

Gepubliceerd: 8-9-2017

Nog even snel een teamfoto, een laatste zoen, zwaaien en dan hup in de bus richting Hongarije. Familieleden en de burgemeester en wethouder Sport zwaaien de 23 sportievelingen uit die vertrekken naar Nagykörös. Hun doel? Van de Hongaarse vriendschapsgemeente terug naar Haaksbergen rennen en daarmee geld binnen halen voor hospices in Haaksbergen, Hengelo en Enschede.

Afgelopen donderdag- en vrijdagochtend vertrokken de lopers, fietsers, fysio’s, chauffeurs en teamcaptains voor de bijna 1600 kilometer lange tocht door bergen en dalen in Hongarije, Oostenrijk, Tsjechië en Duitsland. Als alles goed verloopt zijn ze zaterdagmiddag 16 september weer terug op de thuisbasis. Met één grote bus en meerdere kleintjes vertrokken ze bepakt en bezakt vanaf de Markt. De lopers, verenigd in de Stichting Haaksbergen Runners, staan dan nog voor misschien wel de grootste sportieve uitdaging in hun leven. Zondagmiddag 12.00 uur klinkt het startschot.

Ondersteunen

Er moet vanaf zondag dag en nacht gerend worden. 24/7 gaat het door. Twaalf lopers, die beurtelings lopen en daarbij ondersteund worden door fietsers. Tot aan de grens lopen enkele Hongaren mee. Veel Haaksbergse bedrijven ondersteunen het initiatief met een financiële bijdrage. Ook de gemeente doet een duit in het zakje. De organisatie laat weten dat ook inwoners de sponsorloop kunnen ondersteunen. Elke bijdrage is welkom op bankrekeningnummer NL69RABO 014.90.66.376. Het geld gaat naar hospices in Haaksbergen, Hengelo en Enschede. Volg de runners op Facebook onder Stichting Haaksbergen Runners.

Uitzwaaien

Meer nieuws

 • Afvalinzameling

  18-1-2018

  Afvalinzameling van verpakkingen gestart en vragen over afvalkalender...

 • Fazantstraat op de schop

  18-1-2018

  Vanaf maandag 22 januari wegwerkzaamheden aan de Fazantstraat...

 • Inspraakavond

  18-1-2018

  24 januari inspraakavond veiligheidsplan in gemeentehuis...

Nieuws overzicht