IKBINDR

Gepubliceerd: 10-11-2021

De arbeidsmarkt verandert in hoog tempo. Door te investeren in scholing behouden we talent en vakmanschap voor Twente. Met die gedachte is enkele jaren geleden het Twents Fonds voor Vakmanschap van start gegaan. Via de website IKBINDR hebben zich al honderden werknemers aangemeld voor een scholingscheque van Twents Fonds voor Vakmanschap. Zij kregen daardoor de mogelijkheid een opleiding te volgen tot maximaal MBO-niveau vier. Door inzet van IKBINDR sluiten kennis en vaardigheden van werkenden en werkzoekenden goed aan bij de banen van nu en de toekomst. Afgelopen week deed de IKBINDR-bus het Haaksbergse gemeentehuis aan.

Wethouder Antoon Peppelman - verantwoordelijk voor onder meer de lokale arbeidsmarkt - is zeer te spreken over het initiatief. “Door trends als digitalisering en technologisering veranderen werkzaamheden. Er doen zich flinke verschuivingen voor in de gevraagde kennis en vaardigheden. Maar door scholing kunnen mensen zich aanpassen aan wat de arbeidsmarkt nodig heeft. Dat verhoogt de inzetbaarheid én het werkplezier.”

Impuls voor bedrijf

In Haaksbergen werken al meerdere bedrijven samen met IKBINDR. Wethouder Economische Zaken Louis Koopman: “Deze bedrijven zien het als een kans om bij te dragen aan de ontwikkeling van hun medewerkers. Ze beseffen dat ze met een investering in hun personeel ook hun bedrijf een impuls geven. De Twentse gemeenten, waaronder Haaksbergen, dragen financieel bij aan het fonds. Want we weten dat we hiermee een gezonde arbeidsmarkt stimuleren.”

Helft kosten vergoed

IKBINDR richt zich specifiek op werkenden, werkzoekenden en ZZP’ers tot maximaal MBO- niveau vier. IKBINDR draagt vijftig procent van de kosten van scholing. De andere helft is aan de werkgever, werknemer of werkzoekende. Koopman: “Dit is, zoals dat heet, ‘an offer you can’t refuse’. Hopelijk het laatste zetje richting scholing, want in gedegen vakmanschap moet je investeren!”

Kijk op www.ikbindr.nl (voor particulieren) of www.ikbindr.nl/zakelijk (voor ondernemers) voor de mogelijkheden.


Wethouders Antoon Peppelman (links) en Louis Koopman wijzen op de mogelijkheid om de helft van een opleiding vergoed te krijgen via IKBINDR.

Meer nieuws

 • Rapportage 2021

  25-11-2021

  Gemeente Haaksbergen sluit 2021 af met 1,9 miljoen euro over....

 • Het Waarveld

  25-11-2021

  Achterstallig onderhoud van graven op begraafplaats Het Waarveld....

 • Asbest

  25-11-2021

  In de tuinen bij 't Kempke wordt aangetroffen asbest verwijderd....

Nieuws overzicht