IKBINDR

Gepubliceerd: 19-10-2023

Twents Fonds voor Vakmanschap is er voor alle werkende en niet-werkende inwoners én ZZP’ers in Twente, die zich willen bijscholen of omscholen. Hiermee kunnen zij zichzelf ontwikkelen, veranderen van baan of aan het werk gaan in een sector die kansrijk is, zoals bijvoorbeeld de sector energietransitie of techniek, de zorg of ICT. Sinds begin dit jaar tot eind augustus hebben al 218 Haaksbergenaren een loopbaangesprek gevoerd met Twents Fonds voor Vakmanschap en 86 inwoners hebben via het fonds een scholingscheque gehad.

Pieter van Zwanenburg en Johan Niemans - respectievelijke wethouders onderwijs en economie - ontvingen recentelijk de promotiekaravaan van Twents Fonds voor Vakmanschap, IKBINDR genoemd. Van Zwanenburg is enthousiast over de mogelijkheden van het fonds: “Scholing stelt je in staat om te groeien, je passie te (her)ontdekken en je professionele doelen na te streven. Het is mooi dat het fonds de opleiding mee helpt betalen.” Een gesprek met een loopbaanconsulent is onderdeel van een aanvraag.  Een loopbaanconsulent kan helpen een passende opleiding te kiezen. Ook wanneer iemand nog niet goed weet wat hij wil, kan een loopbaangesprek helpend zijn.

Kosten delen

Werkgevers kunnen zich aansluiten en ambassadeur worden door een intentieverklaring te ondertekenen. Wanneer een werknemer zich wil bij- of omscholen dan worden de kosten gedeeld. De scholingskosten voor opleidingen, trainingen of cursussen worden voor 50 procent gefinancierd door Twents Fonds voor Vakmanschap. De andere 50 procent door de  werkgever. Al meer dan 250 werkgevers in Twente tekenden de intentieverklaring, waarvan dertien Haaksbergse bedrijven. En meer dan 2500 deelnemers zijn terug de schoolbanken ingegaan.” Wethouder Niemans is enthousiast over de cijfers. “Al deze mensen en bedrijven zeggen ‘ja’ tegen een ‘Leven Lang Ontwikkelen’. Daarmee krijgen we beter opgeleide vakmensen in Twente. Dat hebben we met deze krappe arbeidsmarkt hard nodig!”

Meer weten

Twents Fonds voor Vakmanschap is een initiatief van alle 14 Twentse gemeenten om een stimulans te geven aan Leven Lang Ontwikkelen en inwoners (werkenden en werkzoekenden) te prikkelen te investeren in scholing door het aanbieden van een scholingscheque. Meer weten? Kijk op ikbindr.nl/aanvraag-scholingscheque of ikbindr.nl/zakelijk.

Meer nieuws

 • Nieuwe maaiproef

  10-7-2024

  Helemaal niet meer maaien onder bomen heeft meerdere voordelen....

 • Gratis zomerpakket

  10-7-2024

  Stichting Kinderhulp deelt gratis kinderpakketten uit aan gezinnen met laag inkomen....

 • Drugspand langer dicht

  9-7-2024

  De verzegeling van de schuur aan de Alsteedseweg was verbroken....

Nieuws overzicht