Insluipingen

Gepubliceerd: 10-2-2021

Even de hond uitlaten, een boodschap doen of gewoon even 'boven' in de woning zijn. De achterdeur kan wel openblijven, want wat kan er gebeuren in die paar minuten? Genoeg! Een insluiper kan zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor gaan. De laatste tijd vinden er in Haaksbergen veel van dit soort insluipingen plaats.

Bij een insluiping komen inbrekers een woning binnen op een moment wanneer de bewoners even weg zijn. De inbreker sluipt dan naar binnen via een openstaand raam of een deur die niet op slot was. Er is vaak geen schade aan het huis. Geen vernield slot of gebroken raam. Het enige bewijs is het ontbreken van spullen en mogelijk een rotzooi binnen, omdat de inbreker alles heeft doorzocht.

Wat kunt u doen?

Het belangrijkste is om alle ramen en deuren goed af te sluiten. Ook al gaat u maar heel even de hond uitlaten of boodschappen doen. Bent u thuis? Wees u ervan bewust dat als u naar boven gaat om bijvoorbeeld de was op te hangen iemand zo binnen kan komen. Zorg dat u kunt zien of horen wat er gebeurt. Sluit ramen en deuren in de kamers waar u niet bent. Leg geen waardevolle spullen in het zicht. Als een inbreker iets waardevols ziet liggen dat makkelijk te pakken is, zal de inbreker sneller proberen binnen te komen.

Bel 112 bij verdachte situaties

Ziet u iets verdachts? Bel dan 112. Dan kan de politie in actie komen en is de kans op een aanhouding groter. Wees daarom alert op elke vreemde situatie. Ook al lijkt het voor u onbelangrijk. Let op personen die niet in uw buurt thuishoren en die bijzonder veel aandacht hebben voor de huizen of de omgeving. Let op hoe ze eruitzien, maar noteer bijvoorbeeld ook kentekens en type voertuigen.

Politie

Meer nieuws

 • Werfheegde

  4-3-2021

  Verbeteringen aan de Werfheegde en Pastoor Wienholtsstraat....

 • Gezond leven

  4-3-2021

  Wat is gezondheid? En hoe blijf je gezond in tijden van corona?...

 • Vervroegd stemmen

  3-3-2021

  Vervroegd stemmen bij de Tweede Kamerverkiezing 2021....

Nieuws overzicht