Inspiratiebijeenkomst

Gepubliceerd: 2-5-2019

Volgend jaar is het 75 jaar geleden dat ons land werd bevrijd. Woensdag 23 april vond in het gemeentehuis van Haaksbergen een inspiratieavond plaats. Na een voorstelronde van het Comité 75 jaar vrijheid en verzoening werd er door inwoners nagedacht over het vieren van die 75 jaar in Haaksbergen.

Het was een inspirerende bijeenkomst, met bevlogen inwoners van diverse leeftijden. Na een motiverende aftrap door burgemeester Rob Welten, hield de voorzitter van het comité, Han Noordink, een korte inleiding. Hij vertelde dat het comité half juni alle ideeën voor de herdenking in 2020 op papier wil hebben staan. “Zodat we voor de zomervakantie al een programma in concept klaar hebben liggen”, aldus Noordink. Cultuurmakelaar Eléon de Haas vertelde daarna wat er landelijk en provinciaal al gebeurt én hoe de avond in elkaar stak.

Veelbelovend

De bezoekers gingen al snel, in interactieve sessies, aan de slag. Allerlei leuke ideeën borrelden tijdens deze avond op en de oogst is veelbelovend. Van lesbrieven voor het onderwijs tot een heus muziekfestival. Van een projectkoor tot een collegetour. En van een traditioneel defilé tot een moderne escape room. Allemaal creatieve ideeën die verder uitgewerkt moeten worden. Drie belangrijke conclusies waren dat het vooral moet gaan om het vertellen van de verhalen, het betrekken van de jeugd en het onderstrepen van de meerwaarde van leven in vrijheid.


Foto: Betty Morsinkhof

Inspiratieavond

Meer nieuws

 • Marktplan

  18-7-2019

  Projectontwikkelaars samen om de tafel over het Marktplan....

 • Kennedymars

  18-7-2019

  Rob Welten loopt dit jaar mee. “De Kennedymars is een prachtige traditie!”...

 • Maatwerkvervoer

  17-7-2019

  Maatwerkvervoer van vier gemeenten langer bij Brookhuis....

Nieuws overzicht