Jeffrey Rouwenhorst

Gepubliceerd: 7-10-2020

Haaksbergen heeft na ruim 6,5 jaar afscheid genomen van gemeenteraadslid Jeffrey Rouwenhorst. Op 10 september is hij geïnstalleerd als waarnemend wethouder in Wierden. Hij vervangt tijdelijk wethouder Braamhaar, die door ziekte thuis zit. Rouwenhorst was lid van de gemeenteraad vanaf maart 2017 tot september 2020 en maakte in deze periode deel uit van vier verschillende fracties: Leefbaar Haaksbergen, fractie Rouwenhorst Costeris, fractie DAP en fractie Groep DJW.

In zijn periode als raadslid heeft Rouwenhorst veel verschillende taken op zich genomen. Hij nam deel aan verschillende raadscommissies, zoals de Commissie Samenleving en Bestuur en de Commissie Ruimte. Ook zette hij zich in voor regionale en grensoverschrijdende samenwerking. Hij was sinds 2014 lid van het Algemeen Bestuur van de EUREGIO en hij zat in de EUREGIORAAD. Daarnaast was hij lid van het Presidium van de Twenteraad. Ten slotte was hij de initiatiefnemer voor de motie ‘Versterk de regionale samenwerking!’. De raad nam deze motie in november unaniem aan.

Niet verwacht

De lokale Wierdense partij ‘Nieuw Enger Wierden (NEW)’ heeft Rouwenhorst voorgedragen als wethouder. Zelf had hij niet verwacht te worden voorgedragen voor de functie. Rouwenhorst zal in Wierden onder andere het Sociaal Domein (Wmo/Jeugd en Participatiewet), Onderwijs, Volksgezondheid en Sport in zijn portefeuille hebben. Zijn werkervaring komt dan ook goed van pas.

Naar Wierden

Inmiddels is hij met zijn vriendin verhuisd naar Wierden, maar Haaksbergen zal altijd een speciaal plekje in zijn hart hebben. “Want ik ben niet alleen geboren en getogen in Haaksbergen, ik ben Haaksbergen ook vooral heel dankbaar voor de vele kansen die ik heb mogen krijgen om mijzelf te kunnen ontwikkelen tot de persoon die ik nu ben”, aldus Rouwenhorst. “Graag wil ik dan ook de Haaksbergse samenleving, inwoners, ondernemers, verenigingen, instellingen en vele anderen hartelijk danken voor de prettige samenwerking en contacten in de afgelopen jaren!”

Jeffrey Rouwenhorst

Meer nieuws

 • Poen voor Groen

  29-10-2020

  Meer dan 100 Haaksbergse woningeigenaren 50 euro teruggekregen....

 • Nieuw Frankenhuis

  29-10-2020

  Woningbouwproject Nieuw Frankenhuis in Haaksbergen afgerond....

 • Afval scheiden

  29-10-2020

  Haaksbergen zonder afval. Wat mag er wel of niet in de verpakkingencontainer?...

Nieuws overzicht