Lintje

Gepubliceerd: 19-12-2018

Henk Morsink maakt zich al jaren als vrijwilliger verdienstelijk voor de samenleving. Als mantelzorger, maar ook in de lokale cliëntenraad van Het Wiedenbroek en Het Saalmerink, in de centrale cliëntenraad van Livio en voor Stichting Seniorenraad Haaksbergen. Het heeft Zijne Majesteit behaagd de heer Morsink, op grond van zijn verdiensten, te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Kok speldde hem donderdagavond de bijbehorende versierselen op.

In 2001 werd Henk Morsink actief als voorzitter van de lokale cliëntenraad van verpleeghuis Het Wiedenbroek en later van verzorgingshuis Het Saalmerink. Hij kwam hiermee in aanraking, doordat zijn vrouw in Het Wiedenbroek en later ook in het Saalmerink werd verzorgd. Van 2001 tot aan haar overlijden in 2012 was hij mantelzorger voor zijn vrouw. Naast deze bewonderenswaardige, intensieve en zware taak, werd Henk Morsink ook nog vrijwilliger ten behoeve van anderen.

Kartrekker

Als voorzitter van de lokale cliëntenraad was Henk Morsink hij het aanspreekpunt voor leden, cliënten, personeel en management van de zorglocaties. Hij was een van de kartrekkers bij de vorming van een nieuwe medezeggenschapsvorm en is namens de lokale cliëntenraden lid van de centrale cliëntenraad van Livio. Hij was jarenlang actief voor de Stichting Seniorenraad Haaksbergen en bij allerlei activiteiten in Het Wiedenbroek en Het Saalmerink. Zo is hij onder meer jarenlang wekelijks vaste vrijwilliger geweest bij de kaartgroep.


Foto: Gert Perdon

Lintje Morsink

Meer nieuws

 • Schaatsmarathon

  22-1-2019

  Eerste schaatsmarathon op natuurijs in Haaksbergen wederom groot succes....

 • Warmetruiendag

  21-1-2019

  Op vrijdag 15 februari is het in heel Nederland Warmetruiendag....

 • Het tellen der stemmen

  18-1-2019

  Muzikanten en handballers helpen bij het tellen van stemmen bij verkiezingen....

Nieuws overzicht