Lintjes

Gepubliceerd: 26-4-2021

Op de laatste werkdag voor de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning vindt traditiegetrouw de zogeheten Algemene Gelegenheid plaats, ook wel Lintjesregen genoemd. In Haaksbergen ging het vandaag (maandag 26 april) om drie koninklijke onderscheidingen. Vorig jaar ging het nog telefonisch, dit jaar ging burgemeester Welten wél op bezoek, maar bleef hij op anderhalve meter afstand, met in achtneming van de coronamaatregelen. Het opspelden gebeurde door naasten.

Burgemeester Welten ging vandaag op bezoek bij Alwie Olde Nordkamp, Nel Eindhoven-Van Tuijl en Ans Vaanhold. De drie Haaksbergenaren kregen uit de mond van burgemeester Welten te horen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd ze te benoemen tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Uiteraard hoorde daar een mooie bos bloemen, een heerlijke slagroomtaart en een fles oranjebitter bij om de felicitaties feestelijk luister bij te zetten. De versierselen die bij de koninklijke onderscheiding horen, werden door naasten van de gedecoreerden opgespeld.

De gedecoreerden in het kort

Alwie Olde Nordkamp (55) zet zich al ruim 23 jaar met hart en ziel in als vrijwillig brandweerman voor de Haaksbergse samenleving. Ook bij de jaarlijkse sinterklaasintocht in Haaksbergen was Olde Nordkamp jarenlang een drijvende kracht en hij is al ruim vijf jaar mantelzorger.

Ans Vaanhold (66) werkte meer dan een halve eeuw bij Het Saalmerink en was daarnaast als vrijwilligster voor de bewoners bijzonder actief. Ze verrichtte diverse keren mantelzorg en deed veel vrijwilligerswerk voor handbalvereniging Stormvogels.

Nel Eindhoven-van Tuijl (68) was vele jaren mantelzorgster voor een hoogbejaarde dame, naast haar drukke vrijwilligersleven binnen de kerkgemeenschap Haaksbergen-Buurse, de Protestantse vrouwenvereniging en het kerkbestuur.

Lintjes

Meer nieuws

 • Afvalinzameling

  6-5-2021

  Afvalinzameling rond Hemelvaartsdag en Pinksteren....

 • Biodiversiteit

  6-5-2021

  Haaksbergen werkt aan biodiversiteit in openbare ruimte....

 • Herdenking terugkijken

  6-5-2021

  Herdenken op afstand en online. Bekijk de uitzending van RTV Sternet....

Nieuws overzicht