Marktzicht

Gepubliceerd: 26-2-2019

De vergunning voor de bouw van Marktzicht is afgegeven. Binnenkort starten de werkzaamheden. De komende maanden verrijst er, aan het eind van de Molenstraat, een gebouw met horeca en appartementen. Het gebouw is Marktzicht genoemd vanwege de ligging direct aan de Markt. Voordat de bouwwerkzaamheden echt beginnen, vinden er eerst nog archeologische opgravingen plaats. Deze week worden de bouwhekken geplaatst en start het graafwerk.

Eerder archeologisch onderzoek wees al uit dat er archeologisch waardevolle objecten (zoals een oude fundering) in de grond liggen. Binnenkort worden deze opgegraven. De garages naast de kindermodezaak aan de Markt worden afgebroken en de vrijkomende ruimte wordt gebruikt voor Marktzicht.

Voorjaar 2020

Bart Kienhuis, één van de directeuren van ontwikkelaar Nordwick, verwacht dat het gebouw in het voorjaar van 2020 klaar is. “Er komt een pand van in totaal vier verdiepingen met veertien appartementen en horeca op de begane grond. De appartementen verschillen van indeling en grootte en zijn vooral bestemd voor 1- á 2-persoons huishoudens. Zoals het er nu uitziet start na de zomer de verhuur van de appartementen. De gesprekken voor de invulling van de benedenverdieping met horeca zijn al volop gaande. Kormelink Bouw uit Rietmolen gaat het pand bouwen”, aldus Kienhuis, die blij is dat Marktzicht nu daadwerkelijk wordt gerealiseerd en dat iedereen nu in de startblokken staat om te beginnen.

Aantrekkelijk

“Met de bouw van het pand aan de Markt wordt het Haaksbergse centrum weer een stukje fraaier”, zegt wethouder Ruimte Jan-Herman Scholten. Dat beaamt collega-wethouder Louis Koopman, binnen het college verantwoordelijk voor het Actieplan Centrum. “Samen met ondernemers doen we er alles aan om het centrum zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor bezoekers. Deze ontwikkeling helpt daar natuurlijk bij”, aldus Koopman.

Artist impression Marktzicht

Meer nieuws

 • Europese verkiezingen

  23-5-2019

  Op 23 mei was het opkomstpercentage in Haaksbergen 43,82%....

 • Diamanten bruidspaar

  23-5-2019

  Zestig jaar getrouwd: felicitaties voor Bernard en Marie Diepenmaat....

 • Verkeersexamen

  23-5-2019

  Zevende praktisch verkeersexamen: Alle leerlingen geslaagd!...

Nieuws overzicht