NLdoet 2023

Gepubliceerd: 13-3-2023

Heel Nederland stond vrijdag 10 en zaterdag 11 maart weer in het teken van NLdoet. De grootste vrijwilligersactie van ons land is een initiatief van het Oranjefonds. Op verschillende plekken in Haaksbergen werd geklust. Ook het Haaksbergse college stak de handen uit de mouwen. Samen waren ze namelijk uitgenodigd door de Lionsclub Haaksbergen om te helpen in het Lankheterbos.

In het Lankheterbos zijn de afgelopen tijd bomen omgezaagd en klein gemaakt. De vrijwilligers moesten al het hout nog uit het bos halen en afvoeren naar een andere plek om het daar te kloven, op te stapelen en te drogen. Daar konden ze wel wat hulp bij gebruiken.

De vrijwilligers van de Lionsclub Haaksbergen zijn in het weekend regelmatig in het bos te vinden. Het zagen in het bos mag nog tot half maart in het kader van de Flora- en faunawet. Elke dinsdagmorgen wordt het hout verder gezaagd, gekloofd en gestapeld om te drogen, zodat het in het najaar verkocht kan worden. De opbrengst gaat naar verschillende goede doelen in Haaksbergen.

Meer nieuws

 • Lindebomen verplant

  20-3-2023

  Twee grote Amerikaanse lindebomen met succes verplant....

 • Uitslag verkiezingen

  17-3-2023

  De uitslag is bekend van de verkiezingen voor Provinciale Staten en de Waterschappen....

 • Inzameling textiel

  16-3-2023

  Proef in Buurse en Sint Isidorushoeve: inzameling textielafval aan huis....

Nieuws overzicht