Nieuw college

Gepubliceerd: 11-7-2022

De onderhandelaars van de fracties van CDA en Nieuw Haaksbergen zijn met ondersteuning van de formateurs Jeroen Goudt en Henk van der Kolk tot een coalitie gekomen. Afgelopen weken maakten alle partijen in de gemeenteraad afspraken met elkaar over waaraan ze de komende vier jaar willen werken. Het coalitieakkoord is een verdieping van deze afspraken. Woensdagavond wordt het akkoord gepresenteerd, samen met het nieuwe college.

“Die raadsafspraken weerspiegelen de wil van de raad om zich met elkaar sterk te maken voor Haaksbergen. De afspraken geven aan dat we het in Haaksbergen samendoen”, aldus Patrick ten Voorde, fractievoorzitter van CDA Haaksbergen. Ook uit het coalitieakkoord, dat de titel ‘Meer voor mekaar’ heeft meegekregen, blijkt dat de coalitiepartijen gebruik willen maken van de kracht van de samenleving. Wesley Uuldriks, fractievoorzitter van NH (Nieuw Haaksbergen) daarover: “We nodigen inwoners, ondernemers, instellingen, partners en medeoverheden uit om ons te helpen de beste keuzes voor Haaksbergen te maken.” Participatie door inwoners krijgt de komende jaren dan ook grote aandacht van de coalitie en het nieuwe college.

Nieuwe collegeleden

Op woensdag 13 juli is er om 19.30 uur een extra openbare raadsvergadering, waarbij beide partijen een toelichting op het coalitieakkoord geven en de nieuwe wethouders zich voorstellen. Namens NH wordt Pieter van Zwanenburg de nieuwe wethouder. Hij is 64 jaar en was de afgelopen 12 jaar wethouder in Hof van Twente. Geboren en getogen Haaksbergenaar Johan Niemans krijgt de portefeuille Financiën, economie en duurzaamheid. De tweede nieuwe wethouder neemt namens de gezamenlijke partijen deel aan het college. Niemans is 46 jaar en heeft een verleden in de advocatuur. Momenteel werkt hij als seniorjurist grondzaken voor de gemeente Borne. De derde wethouder is Jan Herman Scholten (CDA). Hij was de afgelopen vier jaar al wethouder in Haaksbergen en hij houdt dezelfde portefeuille: Ruimte en Mobiliteit. De drie wethouders vormen samen met burgemeester Rob Welten de komende jaren het college van B&W.

Nieuw gemeenteraadslid

Sinds de gemeenteraadsverkiezingen in maart maakte Scholten ook deel uit van de gemeenteraad. Nu hij opnieuw is benoemd als wethouder, komt er in de raad een plek vrij. Deze wordt ingenomen door CDA'er Henriëtte Exterkate-Roerink. In het dagelijks leven is zij kraamverzorgster.

Meer nieuws

 • Asielzoekers

  21-7-2022

  Eerste asielzoekers voor crisisnoodopvang in Haaksbergen....

 • Goan app

  21-7-2022

  Reizen met de Regiotaxi? Het boeken en reizen wordt nu nog makkelijker....

 • Marktplan

  21-7-2022

  Bewoners en ondernemers van omliggende straten rond het Marktplan praten mee....

Nieuws overzicht