Noodfonds Energie

Gepubliceerd: 14-2-2023

Heeft u een laag inkomen en een hoge energierekening? Lukt het niet om rond te komen, ook niet met het budgetplafond, de energietoeslag of andere regelingen? Dan kan het Tijdelijk Noodfonds Energie u misschien helpen.

Het Noodfonds Energie is van de Rijksoverheid en een aantal grote energieleveranciers. Het Noodfonds betaalt een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023. Het maakt niet uit bij welke energieleverancier u zit. Een bijdrage uit het Noodfonds heeft geen invloed op toeslagen of een bijstandsuitkering.

Voor wie is het Tijdelijk Noodfonds Energie?

Het noodfonds is voor huishoudens met een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat betekent een bruto-inkomen per maand dat lager is dan €2.980 (alleenstaand) of €3.794 (samenwonend). De energierekening moet daarnaast hoger zijn dan 10% tot 13% van het gezamenlijk bruto-inkomen. Hoeveel dat is ligt dus aan uw inkomen. Aanvragen kan tot en met 31 maart 2023.

Meteen aanvragen

Wilt u weten of u recht heeft op het noodfonds? Doe dan eerst de Noodfonds-check (5 minuten). Zo ontdekt u of u gebruik kunt maken van het Noodfonds. Ook vindt u hier de Potjes-check. Want misschien zijn er nog andere regelingen waar u gebruik van kunt maken. En heeft u hulp nodig? Dan kunt u bellen met de hulplijn Noodfonds-check via 0800-0550.

Meer nieuws

 • Lindebomen verplant

  20-3-2023

  Twee grote Amerikaanse lindebomen met succes verplant....

 • Uitslag verkiezingen

  17-3-2023

  De uitslag is bekend van de verkiezingen voor Provinciale Staten en de Waterschappen....

 • Inzameling textiel

  16-3-2023

  Proef in Buurse en Sint Isidorushoeve: inzameling textielafval aan huis....

Nieuws overzicht