Noodfonds energie

Gepubliceerd: 1-2-2024

Huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening kunnen terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het Noodfonds geeft steun voor een deel van de energierekening voor een periode van zes maanden.

De steun van het noodfonds wordt verrekend via de energieleverancier van het huishouden, die het bedrag in mindering brengt op de rekening gedurende zes maanden. Alle informatie is te vinden op noodfondsenergie.nl.

Op het moment dat u de aanvraag doet, wordt uw energierekening vergeleken met het inkomen van alle volwassen personen in het huishouden. De energierekening is de rekening voor gas, warmte en/of elektriciteit. Het maakt niet uit welke energieleverancier u heeft. De volgende huishoudens kunnen steun krijgen van het Noodfonds:

 • Het huishouden heeft een bruto-inkomen van maximaal 3200 euro (alleenstaand) en 4480 euro (samenwonend). De bedragen zijn inclusief vakantiegeld en exclusief toeslagen.
 • Huishoudens hebben zelf een energiecontract bij een energieleverancier. De rekening is (afhankelijk van het inkomen) hoger dan 8 tot 10% van het gezamenlijk bruto-inkomen.
 • Het Noodfonds betaalt het deel van de maandelijkse energierekening dat meer is dan 8 tot 10 % van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden.

Steun aanvragen

De aanvraag van het Noodfonds kan worden gedaan op noodfondsenergie.nl. Huishoudens kunnen daar terecht om de aanvraag via computer of via de app te doen. Ook familieleden, vrienden of hulpverleners kunnen daar via een machtiging de aanvraag voor iemand anders doen.

Hulp bij het aanvragen: formulierenbrigade

De formulierenbrigade van de Noaberpoort kan u helpen bij het aanvragen van het Noodfonds. Iedere maandag en donderdag staan de vrijwilligers van de formulierenbrigade voor u klaar om stap voor stap te helpen bij het invullen van uw aanvraag. Tussen 10.00 en 12.00 uur kunt u binnenlopen in de Noaberpoort. Een afspraak maken is niet nodig, de gastvrouwen van de Noaberpoort wijzen u de weg.

Meer nieuws

 • Vitaliteitsbeurs succes

  4-3-2024

  Olga Commandeur bracht de bezoekers van de Vitaliteitsbeurs in beweging....

 • Omgevingsvisie

  29-2-2024

  Gemeente gaat de straat op: inwoners kunnen meedenken over hun leefomgeving....

 • Fietsenveiling maart

  27-2-2024

  Zaterdag 23 maart is er vanaf 10.00 uur weer een fietsenveiling....

Nieuws overzicht