Ontwerpvergunning

Gepubliceerd: 7-7-2021

Het college van B&W heeft op dinsdag 6 juli de ontwerpvergunningen voor drie zonnevelden vastgesteld.

Het volledige collegebesluit is hier te vinden. Het gaat om de ontwerpvergunningen voor de volgende zonneparken:

 • Zonnepark N18 Noord
 • Zonnepark N18 Eeltinkveld
 • Zonnepark De Stegenhoek

Dit betekent dat er weer een stap is gemaakt richting realisatie van de zonnevelden en dat zienswijzen ingediend kunnen worden van 16 juli t/m 26 augustus 2021. De vormvrije m.e.r.-beoordelingen en ontwerpbesluiten worden dan namelijk ter inzage gelegd.

Zonnepanelen op het dak

Zonnevelden leveren een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van Haaksbergen. Maar er zijn ook nog voldoende mogelijkheden om de daken van Haaksbergen beter te benutten. Hoe meer zonnepanelen op het dak, hoe beter! Daarom wordt samen met andere Twentse gemeenten en de provincie gewerkt aan een aanpak om het aandeel zon op dak te vergroten. Daarnaast is de gemeente Haaksbergen in samenwerking met Winst uit je woning een collectieve advies- en inkoopactie gestart. Hierbij koopt een grote groep huiseigenaren samen allerlei duurzame maatregelen in, zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++-glas, hybride warmtepompen en zonnepanelen. Samen inkopen zorgt voor scherpe prijzen en goede voorwaarden.

Geïnteresseerden kunnen zich tot 10 augustus gratis en vrijblijvend aanmelden op www.winstuitjewoning.nl/haaksbergen. Wie vragen heeft kan bellen met de helpdesk van Winst uit je woning via (023) 583 69 36.

Zonnepanelen

Meer nieuws

 • Pre-games

  22-9-2021

  Zaterdag 25 september komen G-voetballers naar Haaksbergen....

 • Twee diamanten paren

  22-9-2021

  Gelukwensen voor de bruidsparen Witting en Van der Molen....

 • Bomen Buurserzand

  20-9-2021

  Bomen maken plaats voor heide in deel Buurserzand. Uitleg in videorapportage....

Nieuws overzicht