Orange the World

Gepubliceerd: 19-11-2020

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen in haar leven te maken met fysiek of seksueel geweld. Ook in Nederland is geweld tegen vrouwen een probleem. Europees onderzoek toont aan dat ook in ons land 45 procent van de vrouwen en meisjes met geweld te maken krijgt. Met de wereldwijde Orange the World-campagne wordt aandacht gevraagd voor de strijd tegen dit geweld. Ook Haaksbergen sluit hierbij aan en kleurt De Kappen twee weken lang oranje.

De actie begint op woensdag 25 november, de Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. De kleur oranje is gekozen, omdat het de dagenraad symboliseert. Het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Sinds 2014 is het oranje uitlichten van landmarks een onderdeel van de wereldwijde campagne Orange the World. In dat jaar deden bijvoorbeeld Time Square, het Empire State Building en de piramides in Cairo mee. Inmiddels worden wereldwijd landmarks oranje uitgelicht en vinden activiteiten plaats in meer dan honderd landen.

Vanaf 25 november kleurt dus ook De Kappen in Haaksbergen oranje. Wethouder Antoon Peppelman benadrukt het belang van de campagne. “Geweld tegen vrouwen vindt dikwijls plaats in huiselijke kring. Achter de gordijnen, waar niemand het ziet. Met deze actie zetten we het juist in de spotlights. Eigenlijk moet hier altijd aandacht voor zijn, niet alleen de komende twee weken. Het is belangrijk dat vrouwen bij mishandeling of geweld aangifte doen. Het moet uit de taboesfeer. Daarom de spotlights erop en volop aandacht. Mooi dat De Kappen deze actie namens Haaksbergen ondersteunt.”

Logo orange the world

Meer nieuws

 • Woonbehoefteonderzoek

  19-11-2020

  Woonbehoefteonderzoek van start. Startpunt voor nieuwe woningbouwplannen....

 • Onderzoek

  3-11-2020

  Inwoners gezocht die vragenlijst in willen vullen over begrijpelijke brieven....

 • WOZ-waarde

  24-11-2020

  GBTwente vraagt om de kenmerken van uw woning te controleren voor juiste WOZ....

Nieuws overzicht