Participatieraad

Gepubliceerd: 13-7-2022

Woont u in Haaksbergen en wilt u de inwoners vertegenwoordigen op het gebied van sociaal domein? Dan is dit uw kans! De Participatieraad Haaksbergen zoekt namelijk versterking in de vorm van enthousiaste en betrokken Haaksbergenaren met kennis of ervaring op het terrein van welzijn, zorg, werk of inkomen. De leden krijgen een onkostenvergoeding voor hun inzet.

Gevraagd en ongevraagd geeft de Participatieraad advies aan burgemeester en wethouders. De Participatieraad denkt mee bij het ontwikkelen of evalueren van beleid voor welzijn, zorg, werk en inkomen: het sociale domein. Door de samenstelling van de raad is kennis en ervaring op al die gebieden aanwezig. Voor het college van B&W is de Participatieraad een belangrijk klankbord waar dankbaar gebruik van gemaakt wordt. “We maken het beleid voor onze inwoners, mede dankzij de Participatieraad kunnen we hen daar goed bij betrekken” zegt Burgemeester Rob Welten. “De Participatieraad denkt vroeg mee over de processen van het sociaal domein in Haaksbergen en dat is erg waardevol”.

Informatie en solliciteren

Het uitgebreide competentieprofiel is te vinden op haaksbergen.nl/participatieraad. De gesprekken met de wervingscommissie zijn in de eerste helft van september. Voor meer informatie kunt u bellen met ambtelijk ondersteuner Sybren Hoeksema, via (053) 573 47 18. Mailen kan naar sc.hoeksema@haaksbergen.nl. U kunt uw motivatiebrief en cv tot en met zondag 28 augustus naar hem mailen. Per post kan ook: Gemeente Haaksbergen, postbus 102, 7480 AC Haaksbergen, ter attentie van de wervingscommissie Participatieraad.

Wilt u geen vast lid worden, maar wel graag meedenken met de Participatieraad over één of meerdere thema’s? Neem ook in dat geval gerust contact op met Sybren Hoeksema.

Meer nieuws

 • Asielzoekers

  21-7-2022

  Eerste asielzoekers voor crisisnoodopvang in Haaksbergen....

 • Goan app

  21-7-2022

  Reizen met de Regiotaxi? Het boeken en reizen wordt nu nog makkelijker....

 • Marktplan

  21-7-2022

  Bewoners en ondernemers van omliggende straten rond het Marktplan praten mee....

Nieuws overzicht