Pop-up tentoonstelling

Gepubliceerd: 18-8-2022

Woensdag 24 augustus opende wethouder Pieter van Zwanenburg de pop-up tentoonstelling ‘Mooi Stuk! Ode aan de reparatie’. Deze tentoonstelling is tot 30 september te zien in het gemeentehuis van Haaksbergen.

Tijdens de normale openingstijden van het gemeentehuis kunnen bezoekers de tentoonstelling gratis bezoeken. De tentoonstelling brengt in beeld - en geluid - hoe vrijwilligers in het Repair Café aan de slag gaan met kapotte gebruiksvoorwerpen. Een gebroken stoel, een handvat dat niet meer uitschuift, een lekkend koffieapparaat, een winkelhaak of een kapot scherm. Het zijn mankementen waar we geregeld mee te maken hebben. Ergernis of uitdaging? Afscheid of mogelijkheid? In deze pop-up tentoonstelling staat het avontuur van vijf reparaties centraal.

Repair Café Haaksbergen

Het Repair Café is onderdeel van ’t Gilde Haaksbergen en inmiddels een begrip onder de inwoners van Haaksbergen. De vrijwilligers van het Repair Café zorgen ervoor dat kapotte spullen die anders weggegooid zouden worden een tweede leven krijgen. Ze kunnen (kleine) reparaties uitvoeren, zodat het gerepareerde artikel misschien nog een paar jaartjes mee kan. Hierbij valt te denken aan elektrische apparaten, speelgoed, klein meubilair en fietsen, waarbij in principe de reparatie binnen één uur geregeld moet zijn.

Weggooien is zonde

Door spullen te repareren hoeven ze niet te worden weggegooid en worden er niet onnodig grondstoffen verbruikt en verspild. Ze krijgen een tweede leven. Pieter van Zwanenburg: “Dit past bij de duurzame samenleving die we in Haaksbergen willen zijn. Minder nieuwe spullen kopen is beter voor het milieu en daarbij scheelt het ook gewoon in de portemonnee.” De kosten blijven bij reparaties in het Repair Café beperkt tot eventuele nieuwe onderdelen en een vrijwillige bijdrage om de fooienpot te spekken. Op de eerste woensdag en iedere derde zaterdag van de maand van 9.00 tot 12.00 uur kunnen spullen voor reparatie aangeboden worden aan de Industriestraat 51.

Meer nieuws

 • Begroting 2023

  30-9-2022

  Het vertrekpunt ligt op het realiseren van raadsafspraken....

 • Marktkramen

  29-9-2022

  Vanaf 5 oktober tijdelijke verhuizing marktkramen naar de Hibbertsstraat....

 • Poet’n Graads

  29-9-2022

  Dorpsomroeper Poet’n Graads weer terug op zijn sokkel....

Nieuws overzicht