Regenton

Gepubliceerd: 29-11-2023

Je bloemen voortaan water geven met water uit de regenton? Dat kan nu met een mooie korting van 50 euro op een regenton, een actie van de gemeente. In plaats van dat regenwater het riool instroomt gebruik je het nu voor een bloeiende tuin. Lekker duurzaam! Wees er wel snel bij, want de gemeente kan maximaal 150 kortingsbonnen uitgeven.

Ook in Twente merken we de gevolgen van klimaatverandering. Denk aan overlast en schade door hitte, droogte en extreem weer. Daar ontsnappen we niet aan, maar we kunnen er wél wat aan doen! Help mee door jouw huis en tuin water- en hitteproof te maken.

Beter dan kraanwater

Eén van de manieren om regenwater op een goede manier te gebruiken, is het opvangen van regenwater in een ton. Regenwater gaat dan niet het riool in, maar kan worden gebruikt om de planten en bloemen water te geven in droge tijden. En regenwater gebruiken voor de tuin is beter dan kraanwater. Maar ook als het veel regent, kunnen we regenwater beter opvangen. Het riool raakt dan minder snel overvol. Zo wordt de kans op wateroverlast kleiner.

Meer informatie

De gemeente heeft kortingsbonnen voor maximaal 150 regentonnen. De bon kan besteed worden bij drie winkels in Haaksbergen: Groencentrum Buurse ’t Niej’n hoes, de Welkoop en Gamma. De kortingsbonnen kunnen aangevraagd worden via www.sterinsamenduurzaam.nl.

Meer nieuws

 • Vitaliteitsbeurs succes

  4-3-2024

  Olga Commandeur bracht de bezoekers van de Vitaliteitsbeurs in beweging....

 • Omgevingsvisie

  29-2-2024

  Gemeente gaat de straat op: inwoners kunnen meedenken over hun leefomgeving....

 • Fietsenveiling maart

  27-2-2024

  Zaterdag 23 maart is er vanaf 10.00 uur weer een fietsenveiling....

Nieuws overzicht