Samenwerking

Gepubliceerd: 6-10-2021

Ontmoetingspark de Greune biedt een mooie plek voor dagbesteding voor ouderen uit Haaksbergen. De deelnemers voelen zich op hun plek op het Ontmoetingspark, en ook de ervaringen van de betrokken organisaties zijn positief. Daarom heeft de gemeente besloten om de samenwerking met een jaar te verlengen.

In 2021 is een goede basis gelegd voor de samenwerking tussen het Ontmoetingspark en de Noaberpoort. Samen bekijken we goed wat de vraag is vanuit de Haaksbergenaren die gebruik willen maken van deze voorziening. Daardoor kunnen we meer of andere activiteiten aanbieden waardoor wij optimaal gebruikmaken van de verschillende ruimten op het Ontmoetingspark. “We zien de Greune als een plek waar inwoners uit Haaksbergen dagbesteding genieten, het naar hun zin hebben en zich kunnen ontwikkelen”, dat is veel waard aldus wethouder Peppelman. “Daarnaast is het een plek waar we nog veel kunnen ontwikkelen samen voor andere doelgroepen”.

Voor jong en oud

Het Ontmoetingspark is zelf ook blij met deze verlenging. “Het is een signaal dat we met iets waardevols bezig zijn” weet Richard Migchielsen, kwartiermaker van het Ontmoetingspark de Greune. “Waardevol omdat we een plek zijn waar jong en oud terecht kan, de nodige voorzieningen aanwezig zijn en waar enorm veel activiteiten georganiseerd worden.” Wij hebben de blik naar de toekomst gericht. Andere ontwikkelingen zijn onder andere de energietransitie en het biodivers maken van het park. Deze samenwerking met de gemeente Haaksbergen betekent dat de Greune nu ook een plek kan bieden aan meer Haaksbergenaren. Naast de dagbesteding hebben we het dan over werkervaringsplekken en uiteindelijk misschien wel een betaalde baan en dat is volgens voorzitter Gert Jan Klanderman van Ontmoetingspark de Greune een mooie ontwikkeling.

Meer nieuws

Nieuws overzicht