Schaatsmarathon

Gepubliceerd: 22-1-2019

De ijsmeesters van IJSCH hadden weer hun beste beentje voorgezet. En dus lag er, met een beetje hulp van de weergoden, weer een spiegelgladde ijsvloer in Haaksbergen. Klokslag 19.00 uur ging de eerste natuurijsmarathon van het schaatsseizoen weer in Haaksbergen van start. Eerst de dames, een uurtje later ook het mannenpeloton.

Burgemeester Gerrit Jan Kok hanteerde het startpistool bij de dames. “Wat een geweldig festijn is het vanavond weer”, klonk het uit de mond van Kok. "Prachtig dat de eerste natuurijsmarathon weer in Haaksbergen is. Dat is een groot compliment voor al die vrijwilligers van IJSCH. Zij hebben ook vandaag bergen werk verzet om deze eerste schaatsmarathon op natuurijs mogelijk te maken.”

Wethouder ten Thije geeft het startschot

Volk op de been

Sportwethouder Arja ten Thije nam tegen de klok van 20.00 uur de starthandeling bij de mannen voor haar rekening. “Goed om te zien dat er ook dit jaar weer zoveel volk op de been is”, aldus Ten Thije. “Dankzij de zorgvuldige voorbereidingen van IJSCH en het harde werk van al die vrijwilligers is het weer gelukt om Haaksbergen positief op de kaart te zetten. Wat zij samen klaar spelen in zo weinig tijd is ongelooflijk knap!”

De winnaars

De winnaars

Bij de dames, die om 19.00 uur van start gingen voor hun zestig rondjes, wist de Friese schaatsster Rixt Meijer als eerste over de finish te komen. Ze reed drie rondjes voor het eind knap weg en kwam alleen aan. Marijke Groenewoud en Elsemieke van Maaren werden respectievelijk tweede en derde. Bij de mannen won, net als vorig jaar, Simon Schouten de wedstrijd over honderd rondes, voor Arjan Stroetinga en Casper de Gier.

Schaatsmarathon 2019

Meer nieuws

 • Nieuwe burgemeester

  20-2-2019

  Rob Welten voorgedragen als nieuwe burgemeester van Haaksbergen....

 • Vertrek wethouder

  20-2-2019

  Wethouder Arja ten Thije heeft vandaag haar vertrek aangekondigd....

 • Warmetruiendag 2019

  18-2-2019

  Op vrijdag 15 februari was het in heel Nederland Warmetruiendag....

Nieuws overzicht