Seniorenochtend

Gepubliceerd: 18-9-2019

Vorige week donderdag toog burgemeester Rob Welten richting gemeenschapshuis ’t Meuken in Sint Isidorushoeve. Tijdens de wekelijkse seniorenochtend maakte de burgemeester, onder het genot van een vers gezet kopje koffie, kennis met de ruim twintig aanwezige ouderen.

De seniorenochtend in De Hoeve wordt al verschillende jaren door een enthousiaste groep vrijwilligers verzorgd. De ochtend ontstond na de versobering van de dagbesteding een aantal jaren geleden. Er komen ook inwoners die de nodige zorg nodig hebben en dikwijls ook voor hun vervoer afhankelijk zijn van anderen. Een mooi voorbeeld van wat met de inzet van uitstekende vrijwilligers mogelijk is. De gemeente betaalt alleen de huur van de ruimte, de rest wordt gedaan door vrijwilligers.

Burgemeester Welten voelde zich onmiddellijk welkom in ’t Meuken. “Dit zijn weliswaar ouderen met een respectabele leeftijd”, vertelde Welten. “Maar van geraniums willen ze niets weten. Het is hier gezellig én er worden ook activiteiten gehouden. Ik heb me laten vertellen dat er niet alleen veel gepraat wordt, maar dat gymnastiek óók op het programma staat. Soms wordt er zelfs samen gekookt of zijn er leuke uitstapjes. Een dikke pluim voor de vrijwilligers die dit mogelijk maken voor deze groep senioren.”


Foto: Betty Morsinkhof

Senioren de Hoeve

Meer nieuws

 • 75 jaar vrijheid

  27-2-2020

  Volop steun voor jubileumfestiviteiten 75 jaar bevrijding....

 • Frankenhuis

  26-2-2020

  Definitieve inrichting terrein Frankenhuis. Op 2 maart starten de werkzaamheden....

 • Belastingaanslag

  26-2-2020

  Deel aanslagen met verkeerde betaalinstructie verstuurd door GBTwente....

Nieuws overzicht