Seniorenuitwisseling

Gepubliceerd: 14-5-2018

Op maandag 28 mei organiseren de gemeenten Ahaus en Haaksbergen weer een uitwisseling van senioren. Er is plaats voor 25 Haaksbergse senioren. Dit jaar ontmoeten de senioren elkaar in het Duitse Ahaus. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 21 mei.

Maandag 28 mei vertrekt de bus om 9.30 uur vanaf het busstation in Haaksbergen. Na ontvangst in de raadzaal door burgemeester Karola Voss, volgt er een stadswandeling door de Duitse stad. Dit gebeurt onder leiding van de nachtwacht Hermann Volmer. Hij vertelt over de historie van Ahaus en over de functie van de nachtwacht in het verre verleden. Ook wordt er een bezoek gebracht aan de Marienkerk en aan het kasteel in Ahaus.

Schoolmuseum

Na de lunch is er een bezoek aan het schoolmuseum en kan er op eigen gelegenheid door Ahaus gewandeld worden. Hierna is er tijd voor een gezellig praatje onder elkaar met een kop koffie en gebak in de raadzaal van Ahaus. Om 16.45 uur keert de bus terug naar Haaksbergen.

Opgeven

Er is maar plek voor 25 deelnemers uit Haaksbergen. Wilt u graag mee? Dan doet u er goed aan u zo snel mogelijk aan te melden. Dat kan tot maandag 21 mei via a.karnebeck@haaksbergen.nl of telefonisch via (053) 573 45 07. Het deelnamebedrag is 10 euro per persoon en dient vooraf te worden voldaan.

Gemeentehuis

Meer nieuws

 • Oranje afvalcontainer

  16-8-2018

  De extra container wordt al best goed gebruikt. Maar we moeten afval beter scheiden....

 • Zuinig omgaan met water

  16-8-2018

  Aanhoudende droogte zorgt voor watertekort in heel Nederland....

 • Vacature

  14-8-2018

  Voorzitter en twee leden voor de Commissie bezwaarschriften gezocht....

Nieuws overzicht