Sloop bankgebouw

Gepubliceerd: 19-10-2021

De slopershamer doet binnenkort zijn werk bij de entree van het centrum via de Spoorstraat. Het voormalige bankgebouw van ABN AMRO gaat namelijk tegen de vlakte. Daarvoor in de plaats komen parkeerplaatsen, die omringd worden door openbaar groen. Het herdenkingsmonument in de hoek van de parkeerplaats blijft uiteraard op zijn plek. Met het verdwijnen van het al jaren leegstaande pand komt er een beter zicht op het centrum en krijgt supermarkt Jumbo de gewenste parkeerplaatsen voor de deur.

Al een aantal jaren zijn de gemeente, ondernemers en de provincie Overijssel bezig met het stap voor stap verbeteren en toekomstbestendig maken van het centrum. Daarvoor is het Actieplan Centrum opgesteld. Voorbeelden daarvan zijn het verplaatsen van winkels buiten het centrum naar winkelstraten, maar ook de nieuwe voorgevels van El Charro en de toekomstige lunchroom van Bakker Bart aan de Markt. De herinrichting van de Molenstraat in het voorjaar van 2022 wordt de eerste ingrijpende verbetering van de openbare ruimte. Op de rol staat dus ook het herinrichten van de Spoorstraat tot aan het plein van De Kalter. Zo moeten de straat en het plein omkleed worden met meer openbaar groen en wordt de straat verkeersveiliger door ingrepen om de snelheid te verlagen. Ook komt er een beter wandelpad vanuit de drukbezochte MBS richting het winkelhart. In het voorjaar van 2022 wordt gestart met het aantrekkelijker maken van het eerste deel van de Spoorstraat.

Bescherming monument

Niet alleen de gemeente en provincie investeren in het verbeteren van het centrum. Ook ondernemers werken daaraan mee. Denk daarbij aan de uitbreiding van slagerij Broekhuis en de aanpassingen aan het pand, waarin nu de Hema gevestigd is. Daarbij komt nu ook de sloop van het bankgebouw, de omvorming van het terrein naar parkeerplaatsen en het aanbrengen van openbaar groen rondom de parkeerplaats door de Jumbo. Er wordt eind oktober gestart met de sloop van het bankkantoor. Om het herdenkingsmonument - dat naast het pand gesitueerd is - te beschermen worden maatregelen genomen. De sloop en de inrichting van het parkeerterrein duurt ongeveer drie maanden. De overlast wordt zo veel mogelijk beperkt. Tijdens de werkzaamheden blijft de Spoorstraat bereikbaar.

Meer nieuws

 • Rapportage 2021

  25-11-2021

  Gemeente Haaksbergen sluit 2021 af met 1,9 miljoen euro over....

 • Het Waarveld

  25-11-2021

  Achterstallig onderhoud van graven op begraafplaats Het Waarveld....

 • Asbest

  25-11-2021

  In de tuinen bij 't Kempke wordt aangetroffen asbest verwijderd....

Nieuws overzicht