Snippergroen

Gepubliceerd: 14-3-2019

De gemeente start een bestemmingsplanprocedure om meer percelen openbaar groen te verkopen. Dit is een formele stap die past bij een eerder collegebesluit om extra stukken groen aan inwoners aan te bieden. Dit groen ligt vaak naast woningen en veel huiseigenaren trekken de strookjes grond maar al te graag aan bij hun tuin.

Zo krijgen de bewoners een grotere tuin en hoeft de gemeente het onderhoud niet voor rekening te nemen. Bovendien levert het de gemeente ook nog wat op. Win-win dus.

In 2015 stelde de gemeente een groenstructuurkaart op. Dat is een kaart van Haaksbergen met daarop percelen die de gemeente wil verkopen (snippergroen genoemd) én plantsoenen die de gemeente als openbaar groen wil behouden (structuurgroen). Afgelopen tijd zijn er nog enkele percelen structuurgroen aangewezen die tóch voor verkoop in aanmerking komen.

Voor deze stukjes groen wil het college het bestemmingsplan wijzigen. Het plan is de komende weken te bekijken op de website van de gemeente en ligt bovendien ter inzage bij de balie van het gemeentehuis. Als inwoners vragen hebben kunnen ze mailen naar snippergroen@haaksbergen.nl.

Snippergroen

Meer nieuws

 • Europese verkiezingen

  23-5-2019

  Op 23 mei was het opkomstpercentage in Haaksbergen 43,82%....

 • Diamanten bruidspaar

  23-5-2019

  Zestig jaar getrouwd: felicitaties voor Bernard en Marie Diepenmaat....

 • Verkeersexamen

  23-5-2019

  Zevende praktisch verkeersexamen: Alle leerlingen geslaagd!...

Nieuws overzicht