Sportverenigingen

Gepubliceerd: 14-5-2020

De afgelopen weken werd er in ons land zoveel mogelijk thuis gewerkt, thuis geleerd en thuis gesport. Maar stap voor stap versoepelt de regering de coronamaatregelen. Sinds kort mogen de sportparken weer open. Haaksbergse sportverenigingen hebben zeker niet stilgezeten en vonden manieren om kinderen en jongeren, met inachtneming van de maatregelen, weer te laten sporten.

“Ik geef het je te doen”, zegt wethouder Antoon Peppelman. “Met een flink pakket aan maatregelen tóch een mooi sportaanbod kunnen leveren. Toch is dát wat veel Haaksbergse sportverenigingen de afgelopen week hebben gerealiseerd. Dankzij uitgekiende plannen van aanpak maken de verschillende Haaksbergse sportverenigingen het voor kinderen en jongeren weer mogelijk om te trainen. Dat heeft een hoop werk en doorzettingsvermogen gekost en daar heb ik veel bewondering voor.”

Nog even geduld

De wethouder realiseert zich dat het goede nieuws nog niet voor alle inwoners geldt. “Volwassenen die een contactsport beoefenen moeten echt nog even geduld hebben”, weet Peppelman. “Maar stap voor stap wordt het voor ons allemaal steeds weer ietsje normaler. Op anderhalve meter afstand van elkaar is met ingang van 12 mei een hoop mogelijk, ook voor volwassenen.” Op de gemeentelijke website is te vinden hoe de maatregelen rondom sporten in elkaar zitten.

Complimenten

Inmiddels wordt er door kinderen en jongeren dus weer volop gesport op verschillende sportlocaties in Haaksbergen, Buurse en Sint Isidorushoeve. Antoon Peppelman constateert dat de verschillende Haaksbergse sportverenigingen goed omgaan met de omstandigheden. “Mijn complimenten voor deze clubs. Ze hebben het allemaal goed georganiseerd. Dankzij de vele vrijwilligers kunnen onze jongere inwoners weer lekker bewegen. Het is geweldig wat onze sportverenigingen doen!”

Financiële steun sportclubs

Het kabinet stelt 110 miljoen euro beschikbaar als steun voor sportverenigingen die door de coronacrisis in financiële problemen zijn gekomen. Sportminister Martin van Rijn schiet de clubs te hulp, zodat ze de jeugd goed kunnen opvangen in de weer geopende sportaccommodaties. Het leeuwendeel van het geld, 90 miljoen euro, is bedoeld om de huur kwijt te schelden over de periode 1 maart tot 1 juni. De resterende 20 miljoen euro is bestemd voor sportverenigingen met een eigen accommodatie. Zodra er meer over bekend is, neemt de gemeente contact op met de Haaksbergse sportverenigingen.

sportclubs

Meer nieuws

 • Gemeentesecretaris

  26-5-2020

  Rob Toet is de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Haaksbergen....

 • Financieel herstelplan

  20-5-2020

  Ambtelijke toets financieel herstelplan gunstig. Reageren nog mogelijk....

 • Oud papier

  20-5-2020

  Tijdens coronacrisis loopt het ophalen en brengen van oud papier anders....

Nieuws overzicht