Stepelerveld

Gepubliceerd: 14-11-2019

Wethouder Louis Koopman en Strukton-directeur Edwin Oostinga ondertekenden donderdag 7 november de bouwteamovereenkomst voor bedrijventerrein Stepelerveld. De ondertekening markeert een nieuwe fase voor het ‘duurzaamste bedrijventerrein van Twente’. Parkmanager André Busschers en voorzitter Willy Davina van Bedrijvenvereniging Stepelo waren aanwezig bij de ondertekening en de onthulling van het bouwbord langs de Hengelosestraat.

De ambitie om te komen tot het duurzaamste bedrijventerrein van Twente, wordt door Greenbase in goede banen geleid. Hun aanpak moet leiden tot het behalen van een wereldwijd erkend keurmerk voor duurzaamheid, BREEAM-NL genoemd. “We zijn heel tevreden over de aanpak tot nu toe, ook vanwege het enthousiasme bij bijvoorbeeld de bedrijvenvereniging”, aldus wethouder Louis Koopman. “Het is voor ons als gemeente een extra bevestiging dat bedrijven écht de meerwaarde van een groen imago zien. Én daarbij de voordelen onderschrijven dat we zowel gebied als gebouwen aanpakken.”

Innovaties in het gebied

In het voorjaar van 2020 start Strukton met het bouwrijp maken van de openbare ruimte. Edwin Oostinga: “De openbare ruimte van Bedrijventerrein Stepelerveld zal een voorbeeld zijn voor andere bedrijventerreinen. Naast de ‘algemeen bekende’ energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen - zoals het opvangen van hemelwater en gebruik van ledverlichting - introduceren we de nieuwste, beschikbare innovaties uit de markt. Juist door deze innovaties toe te passen in het gebied, komen we tot een bijzonder duurzaam bedrijventerrein. We zien nu zelfs al dat de innovaties leiden tot nieuwe duurzame initiatieven bij de bedrijven in de omgeving.”

Er zijn nog kavels beschikbaar!

Bedrijven die zich willen vestigen op Stepelerveld kunnen nog inschrijven op enkele kavels. Het indienen van een aanvraag kan op de website van Stepelerveld. Kijk voor meer informatie op www.bedrijventerrein-stepelerveld.nl of bel met beleidsmedewerker Harald Heukels via (053) 573 45 67.


Vorige week werd het bouwbord onthuld door Jan Hendrik Fischer (Strukton), André Busschers (parkmanager bedrijventerreinen), wethouder Louis Koopman en Edwin Oostinga (Strukton).

Bouwbord

Meer nieuws

 • Publieksbalie gesloten

  28-11-2019

  Op donderdag 5 december is de balie van publiekszaken gesloten....

 • WOZ-waarde

  28-11-2019

  Zelf uw WOZ-waarde controleren is nu mogelijk tot maandag 9 december....

 • 75 jaar vrijheid

  28-11-2019

  Comité 75 jaar vrijheid presenteert uitgebreid jubileumprogramma....

Nieuws overzicht