Ster in samen duurzaam

Gepubliceerd: 2-4-2021

Dat het landschap in de toekomst gaat veranderen, staat vast: zonnevelden en windturbines zijn nodig om onze energie voor de toekomst duurzaam op te wekken. Het is heel begrijpelijk dat inwoners van onze gemeente, maar overal in het land, deze verandering lastig vinden. Zeker hier in Twente genieten we van ons prachtige landschap. En dat willen we blijven doen.

Het is dan ook heel logisch dat inwoners vinden dat eerst alle grote daken vol gelegd moeten worden met zonnepanelen. “Dan hoeven we geen zonnevelden meer die ons landschap verrommelen”, horen we vaak. Helaas is dat geen alternatief, want niet alle grote daken zijn qua constructie geschikt. Ze kunnen sneeuw en regen dragen, maar niet ook nog eens een hele serie zonnepanelen. In de gemeente Haaksbergen gaan we ervan uit dat maximaal 30 procent van de daken groter dan 300 m2 geschikt is voor zonnepanelen. We hebben dus beide opties nodig.

Kijk voor alle informatie over energiebesparing, aardgasvrij en opwekken van energie op www.sterinsamenduurzaam.nl.


Wat is Ster in samen duurzaam?

Sinds geruime tijd is www.sterinsamenduurzaam.nl de plek waar inwoners en ondernemers informatie kunnen vinden over duurzaamheid in de gemeente Haaksbergen. Inmiddels werken we aan een nieuwe website met nog meer informatie, tips, ideeën over energiebesparing, aardgasvrij worden en het opwekken van duurzame energie. We willen u straks als inwoner ook de mogelijkheid geven om uw suggesties, vragen of tips te delen via deze site. Het is nog even wachten tot de nieuwe site klaar is. Heeft u een vraag, dan kunt u contact opnemen met info@sterinsamenduurzaam.nl.

logo ster in samen duurzaam

Meer nieuws

 • Gat in de weg

  19-4-2021

  Vanwege kapotte riolering is de Meijersgaardenweg per direct afgesloten....

 • Zonnevelden

  19-4-2021

  Zevental initiatieven voor zonnevelden ingediend bij de gemeente....

 • Nieuwe kaart

  16-4-2021

  Gemeente en Haakbergen Promotie lanceren nieuwe informatieve kaart....

Nieuws overzicht