Sterren Stralen

Gepubliceerd: 3-12-2020

De Stichting Sterren Stralen helpt kinderen in de knel. Al jaren doet de stichting dat door rond Sinterklaas en Kerst te zorgen voor cadeaus aan kinderen voor wie er in de feestmaand weinig te vieren valt. Jaarlijks gaat het daarbij om ongeveer 400 kinderen uit 160 gezinnen. De kinderen krijgen een cadeau, het gezin een levensmiddelenpakket. De actie wordt ieder jaar traditioneel geopend door de burgemeesters van Haaksbergen en Berkelland, met het ontsteken van lichtjes in een grote kerstboom aan de oude N18.

De kerstboom van een meter of twintig is ook dit jaar van de partij, maar vanwege de coronamaatregelen gaat het ontsteken van de lichtjes dit jaar wat minder officieel. Geen genodigden, geen burgemeesters, geen poespas. Een aantal vrijwilligers neemt het startmoment, uiteraard met inachtneming van de RIVM-maatregelen, voor zijn rekening. Dat betekent uiteraard niet dat de beide burgemeesters, Joost van Oostrum van Berkelland en Rob Welten van Haaksbergen, de actie niet een bijzonder warm hart toedragen.

Juist nu

Burgemeester Van Oostrum vindt het jammer dat zijn collega Rob Welten en hij dit jaar de lichten van de grote kerstboom niet konden ontsteken. "Ook kunnen de kerstmarkten en deurverkopen niet doorgaan", aldus Van Oostrum. "De coronacrisis beïnvloedt dit soort initiatieven enorm. Daarom ben ik erg blij dat de organisatie zich daardoor niet laat weerhouden en de actie door laat gaan. Ik vind het mooi dat de sterren blijven stralen voor de kinderen en ik hoop dat veel mensen juist nu deze actie gaan steunen."

Groot succes

Burgemeester Welten sluit zich van harte aan bij de woorden van zijn Berkellandse collega. "Juist in tijden als deze is specifieke aandacht voor kinderen die in een lastige situatie zitten extra waardevol", stelt Welten. "We hopen dat we volgend jaar de actie weer als vanouds kunnen aftrappen door de lichtjes samen te laten branden. Maar het is nóg belangrijker dat inwoners en ondernemers uit onze gemeenten Sterren Stralen blijven ondersteunen, zoals ze dat ook de afgelopen jaren hebben gedaan. Ik hoop dat de actie weer een groot succes wordt."

Meedoen?

Wilt u de actie Sterren Stralen óók graag ondersteunen? Kijk dan op www.sterrenstralen.com voor meer informatie.

Sterren Stralen - de kerstboom

Meer nieuws

 • Vaccinatiecampagne

  14-1-2021

  Wethouder Peppelman: “Mooi initiatief van de EZH dat we van harte steunen”...

 • Grasbetonstenen

  14-1-2021

  Aan de slag met grasbeton langs wegen in het buitengebied....

 • Lockdown verlengd

  13-1-2021

  Nederland blijft tot en met ten minste dinsdag 9 februari in lockdown....

Nieuws overzicht