Subsidie

Gepubliceerd: 20-12-2018

De gemeente Haaksbergen heeft een subsidie in de wacht gesleept om gratis openbaar wifi in het centrum te verwezenlijken. De subsidie, die bestaat uit een geldbedrag van 15.000 euro, wordt ter beschikking gesteld door de Europese Unie. In totaal werd er aan bijna 3000 gemeenten in heel Europa een vergelijkbare subsidie verleend. In Nederland kregen onder meer de gemeenten Enschede, Amersfoort, Aalten, Tubbergen en Haaksbergen een subsidie toegekend.

Het gaat om een zogeheten WiFi4EU-voucher, die dus 15.000 euro waard is. Gemeenten moeten binnen anderhalf jaar na toekenning de installatie van de gratis openbare wifi voltooien en de wifi-hotspot operationeel hebben. Deze periode moet dus worden benut om het project op te zetten en een wifi-installatiebedrijf te kiezen. Gemeenten zijn vrij in de keuze van de internetprovider. Vanaf het moment dat het netwerk operationeel is, moet er een abonnement van minimaal drie jaar afgesloten worden voor snel en hoogwaardig breedbandinternet.

Actieplan Centrum

De gratis openbare wifi past prima in de ambitie van gemeente, provincie, centrumondernemers en vastgoedeigenaren om het centrum te verbeteren. In het Actieplan Centrum zijn concrete afspraken gemaakt op het gebied van vastgoedontwikkelingen, inrichting openbare ruimte, commerciële uitstraling en profilering.

Gemeentehuis

Meer nieuws

 • Schaatsmarathon

  22-1-2019

  Eerste schaatsmarathon op natuurijs in Haaksbergen wederom groot succes....

 • Warmetruiendag

  21-1-2019

  Op vrijdag 15 februari is het in heel Nederland Warmetruiendag....

 • Het tellen der stemmen

  18-1-2019

  Muzikanten en handballers helpen bij het tellen van stemmen bij verkiezingen....

Nieuws overzicht