Subsidies

Gepubliceerd: 28-1-2021

Het is een bijzondere tijd, waarin veel activiteiten noodgedwongen niet door kunnen gaan. Maar voor een flink aantal van die activiteiten is wél gemeentelijke subsidie verleend. Burgemeester en wethouders hebben nu besloten om die al verleende subsidies niet in te trekken of terug te vorderen als de bewuste activiteiten door de coronamaatregelen geen doorgang hebben kunnen vinden.

De gemeente verstrekt jaarlijks verschillende subsidies, bedoeld om allerlei activiteiten mogelijk te maken. Veel van die activiteiten konden in 2020 niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. B&W vindt dat het de subsidie ontvangende instellingen niet aan te rekenen is dat die activiteiten niet konden doorgaan. Ook is de gemeente coulant als er andere activiteiten dan afgesproken zijn uitgevoerd, als daarmee het oorspronkelijk beoogde doel is behaald.

Duidelijkheid en rust

Wethouder Antoon Peppelman legt uit dat het college alle begrip heeft voor subsidie ontvangende instellingen die een evenement of activiteit af hebben moeten lasten vanwege corona. “De meeste van die instellingen hebben in deze periode al moeite genoeg om het hoofd boven water te houden. Als we op onze formele strepen staan, dan verslechtert hun financiële positie alleen nog maar meer. Dat is in niemands belang. We willen juist instellingen die financieel gezond zijn. Dit besluit geeft hopelijk ook duidelijkheid en rust bij de betrokken instellingen”, aldus Peppelman.

Peppelman

Meer nieuws

 • Vervroegd stemmen

  3-3-2021

  Vervroegd stemmen bij de Tweede Kamerverkiezing 2021....

 • Tijdelijke ondersteuning

  2-3-2021

  Tijdelijke ondersteuning van noodzakelijke kosten? Maak gebruik van de TONK....

 • Webinar

  25-2-2021

  Op dinsdag 9 maart webinar voor ondernemers over (financiële) steun....

Nieuws overzicht