Vitaliteitsbeurs succes

Gepubliceerd: 4-3-2024

‘Gezond ouder worden’ wie wil dat nou niet? Daar kun je zélf, soms met wat ondersteuning, aan werken. ‘Hoe dan?’, dat was te zien op de Vitaliteitsbeurs 2024 die zo’n 800 bezoekers telde. Het evenement werd afgelopen zondag geopend door Olga Commandeur. Ooit topatleet en tot voor kort boegbeeld van ‘Nederland in Beweging’. Ook in sporthal De Bouwmeester kreeg zij mensen in beweging.

Met een miniconcert door seniorenorkest The Evergreens kende de Vitaliteitsbeurs 2024 een sprankelende start. Samen muziek maken, zingen, dansen of gewoon lekker luisteren naar muziek, daar worden mensen blij van. Ook vitaliteitscoach Olga Commandeur zette een muziek in om haar workshop ‘Haaksbergen in Beweging’ extra pit te geven.

Olga, Olga, Olga bedankt

Met de inspirerende oud-atleet voor je neus is stilzitten geen optie… “Wisten jullie dat de spiercellen zich voortdurend vernieuwen? Het trainen van je spieren heeft dus écht zin, óók op hoge leeftijd!”, benadrukte ze. Een actieve houding, daar begint het mee. Ofwel je spieren aanspannen bij alles wat je doet. Staan, fietsen, stofzuigen, optillen van de boodschappen. “Stel je bent lekker aan de wandel en wordt wat vermoeid. Denk dan ‘Wat zei die Commandeur ook alweer? O ja, spieren aanspannen!’ Je kunt er zelf aan werken dat dit een goede gewoonte wordt. Het helpt je om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen functioneren. En blijf vooral traplopen als dat mogelijk is. Dat is een prima training!” Een half uurtje werd er flink gewerkt door zo’n 20 sportievelingen. En daarna klonk het spontaan ‘Olga, Olga, Olga bedankt!”

Succesformule

De ‘Vitaliteitsbeurs voor 55+ers’, een initiatief van Buurtsportcoach Haaksbergen, blijkt een succesformule. Mede dankzij het enthousiasme van deelnemende organisaties én publiek. ‘Vitaliteit’ is veelomvattend. Dan denk je aan gezond eten, voldoende beweging, tijd voor ontspanning. En mochten zich met het ouder worden toch beperkingen aandienen? Dan is er een scala aan oplossingen om de kwaliteit van leven optimaal te houden. Er is altijd iets dat bij jóu past.

Informatie & ontmoetingen

Naast bekende gezichten waren er ook nieuwe partijen op de Vitaliteitsbeurs 2024. Mensen informeren hoe je invulling kunt geven aan een gezonde leefstijl en wie jou daarbij eventueel kan helpen, is slechts één doel van het evenement. Waar het óók om draait zijn de ontmoetingen, opdat plaatselijke organisaties en instellingen elkaar leren kennen. Van voedingsadviseurs, (thuis)zorgorganisaties en eerstelijns-zorgverleners tot sport- en culturele verenigingen en specialisten op gebied van mobiliteit. Ze willen immers allemaal hetzelfde: dat mensen optimaal vitaal blijven. Inmiddels zijn daar al mooie samenwerkingen uit voortgekomen.

Meer nieuws

 • Fietsroute water

  19-4-2024

  Ontdek de mooiste Haaksbergse waterwerken op de fiets....

 • Adoptie oorlogsgraven

  24-4-2024

  Haaksbergse basisscholen adopteren de graven van geallieerde militairen....

 • Stolpersteine poetsen

  24-4-2024

  Dankzij de Bonifatiusschool glimmen de Stopersteine in Haaksbergen weer....

Nieuws overzicht