Toeslagenaffaire

Gepubliceerd: 24-12-2020

De toeslagenaffaire bij de Belastingdienst raakt veel gezinnen. Ook gezinnen in Haaksbergen. Ouders die problemen (hebben) ervaren door deze affaire kunnen zich melden bij de gemeente. De gemeente Haaksbergen wil waar mogelijk gezinnen helpen om hun leven en financiën weer op de rit te krijgen.

Het team schuldhulpverlening van de Noaberpoort staat als eerste aanspreekpunt klaar. Samen met de ouders kijken ze naar snelle en gepaste oplossingen, bijvoorbeeld bij schulden. Ook als het gezin andere problemen ervaart als gevolg van de affaire, helpt de gemeente hen daar waar mogelijk graag weer vooruit. Daarbij kan het gaan over problemen met de gezondheid of problemen op de werkvloer.

Affaire Kinderopvangtoeslag

Ouders werden de afgelopen jaren de dupe toen zij ten onrechte werden verdacht van fraude met de Kinderopvangtoeslag. Velen moesten ten onrechte enorme bedragen terugbetalen en raakten daardoor in grote financiële problemen. Ook gezinnen in Haaksbergen zijn hierdoor gedupeerd. De Belastingdienst heeft toegezegd alle gedupeerden schadeloos te stellen. De schadeloosstelling duurt langer dan verwacht. Om te voorkomen dat gedupeerde gezinnen in nog grotere problemen terechtkomen, kunnen zij zich melden bij hun gemeente.

Contact opnemen

Het team schuldhulpverlening is op werkdagen van 8.30 tot 11.30 uur telefonisch bereikbaar via (053) 573 45 89 of per mail via schuldhulpverlening@haaksbergen.nl. Kijk voor meer informatie over onder meer actuele openingstijden van de Noaberpoort op www.noaberpoort.nl.

Gezin

Meer nieuws

 • Vaccinatiecampagne

  14-1-2021

  Wethouder Peppelman: “Mooi initiatief van de EZH dat we van harte steunen”...

 • Grasbetonstenen

  14-1-2021

  Aan de slag met grasbeton langs wegen in het buitengebied....

 • Lockdown verlengd

  13-1-2021

  Nederland blijft tot en met ten minste dinsdag 9 februari in lockdown....

Nieuws overzicht