Twee lintjes

Gepubliceerd: 27-8-2019

De Haaksbergse afdeling van het Rode Kruis bestaat op de kop af 75 jaar. Een mooie gelegenheid om een feestje te vieren met de vele vrijwilligers die al dat belangrijke werk doen. Dat gebeurde dan ook op zaterdagavond 24 augustus in het Schuttershoes. Tijdens de feestavond werden twee bijzondere vrijwilligers, Rien Lammers en Johan Loman, benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Rob Welten speldde ze de bijbehorende versierselen op.

Rien Lammers is al ruim 53 jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis Haaksbergen. Hij was onder meer groepscommandant geneeskundig peloton, vrijwillig hulpverlener en voorzitter. Lammers was betrokken bij de samenwerking met de collega’s uit het Ahaus en werkte mee aan hulpgoederentransporten naar Litouwen en Rusland. Ook was hij actief bij grote evenementen als de Military Boekelo en het Europees Schutterstreffen. Sinds 2010 is hij vrijwillig chauffeur van de rolstoelbus in Haaksbergen, hij is al jaren mantelzorger voor zijn echtgenote en hij is betrokken bij de cliëntenraad van het Wiedenbroek. Rien Lammers is ook actief voor de Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse en de Stichting Hervormde Begraafplaats.

Johan Loman is al meer dan een halve eeuw van grote waarde voor het Rode Kruis. Eerst als helper 3e klas, daarna volgde het EHBO-diploma met als aantekening verbandleer. De opleiding helper ziekenverzorging werd gevolgd en een omscholing tot chauffeur rolstoelvervoer en gebruik bijzondere signalen werd gedaan. Menigeen is hierdoor de afgelopen jaren in staat geweest zich te verplaatsen en activiteiten bij te wonen. Loman was jarenlang inzetcoördinator, hield het magazijn op orde, richtte de behandelruimtes in, bracht materialen weg en haalde ze weer op. Ook Johan Loman was internationaal betrokken bij de hulptransporten, in goede samenwerking met onze Duitse partnergemeente Ahaus.


Johan Loman (links), burgemeester Welten en Rien Lammers (rechts). Foto: Betty Morsinkhof

Lintjes

Meer nieuws

 • Publieksbalie gesloten

  28-11-2019

  Op donderdag 5 december is de balie van publiekszaken gesloten....

 • WOZ-waarde

  28-11-2019

  Zelf uw WOZ-waarde controleren is nu mogelijk tot maandag 9 december....

 • 75 jaar vrijheid

  28-11-2019

  Comité 75 jaar vrijheid presenteert uitgebreid jubileumprogramma....

Nieuws overzicht