Twente Milieu

Gepubliceerd: 20-12-2018

Vanaf 1 januari laat de gemeente Haaksbergen het inzamelen van huishoudelijk afval uitvoeren door Twente Milieu. Als regiegemeente kijkt Haaksbergen voortdurend of bepaalde taken beter elders uitgevoerd kunnen worden. Zo zijn de taken van Beheer Openbare Ruimte vorig jaar al bij Twente Milieu ondergebracht. Daar komt het inzamelen van huishoudelijk afval nu dus bij.

De nieuwe samenwerking met Twente Milieu kent verschillende plussen, weet wethouder Arja ten Thije. “Doordat Twente Milieu ook in zeven andere Twentse gemeenten het afval inzamelt, kunnen we gebruikmaken van die ervaring en ook van de kennis die er al is. Zo kunnen we bijvoorbeeld onze klantenservice op dit terrein flink verbeteren en denken we bovendien flinke stappen te kunnen maken op het gebied van duurzaamheid.”

Samen zorgen voor minder afval

In heel Twente willen we zoveel mogelijk grondstoffen hergebruiken en zo min mogelijk restafval verbranden. Door afval goed te scheiden houden we minder restafval over. “We hebben in Haaksbergen al stappen gezet door vierwekelijks in te gaan zamelen en de oranje verpakkingencontainer in te voeren”, aldus Ten Thije. “Daardoor is de hoeveelheid restafval al gedaald en hoeft er dus minder verbrand te worden. Dat scheelt geld, maar is ook nog eens beter voor het milieu. Daarmee doen we onze portemonnee én onze kinderen een groot plezier.”

Omslag in denken

Doordat Twente Milieu ook in acht andere Twentse gemeenten inzamelt, kan Haaksbergen die ervaring en kennis goed gebruiken. Ten Thije ziet een duidelijke omslag in het denken over afval. Oók in Haaksbergen. “Absoluut”, klinkt het stellig uit de mond van de wethouder. “Inwoners gaan gelukkig steeds meer inzien hoe belangrijk het is om afval goed te scheiden. Dat is essentieel, want we moeten samen zorgen voor minder afval. Duurzaamheid is geen modewoord, maar een werkwoord. Je moet er dus gewoon mee aan de slag.”

Verdere informatie

De komende maanden veranderen de inzameldagen niet. Inwoners kunnen via de website van Twente Milieu straks zien wanneer restafval, verpakkingen, gft en oud papier worden opgehaald. In de loop van 2019 gaat Twente Milieu de routes optimaliseren en zo duurzaam en efficiënt mogelijk inzamelen. Twente Milieu zet Haaksbergse chauffeurs in om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Inwoners krijgen verderop in het jaar toegang tot de Twente Milieu app met een persoonlijke afvalkalender en automatische herinneringen.

Vragen over afval?

Heeft u de komende tijd vragen over het afval? Twente Milieu helpt u graag. Op werkdagen is de klantenservice van Twente Milieu tussen 8.00 en 17.00 uur bereikbaar via 0900 - 85 20 111 of via info@twentemilieu.nl. Kijk ook eens op www.twentemilieu.nl/haaksbergen.

afval

Meer nieuws

 • Schaatsmarathon

  22-1-2019

  Eerste schaatsmarathon op natuurijs in Haaksbergen wederom groot succes....

 • Warmetruiendag

  21-1-2019

  Op vrijdag 15 februari is het in heel Nederland Warmetruiendag....

 • Het tellen der stemmen

  18-1-2019

  Muzikanten en handballers helpen bij het tellen van stemmen bij verkiezingen....

Nieuws overzicht