Twentse Klimaatpraat

Gepubliceerd: 23-9-2020

Het Twentse klimaat verandert. De zomer van 2020 is de derde zeer warme en droge zomer op een rij! Watertekorten in natuurgebieden, extreme hitte op industrieterreinen, mislukte oogsten, toenemend ongedierte, lage grondwaterstanden, een hoger sterftecijfer tijdens een hittegolf, schade aan wegen, verzakking van woningen: Twente heeft het allemaal voorbij zien komen. Droogte en hitte, maar ook wateroverlast en overstroming hebben vervelende gevolgen voor alle sectoren. We moeten ons leven en onze omgeving aanpassen aan het veranderende klimaat.

Om schade in de toekomst te beperken en kansen te benutten is de eerste stap: inzicht in klimaateffecten. Vervolgens gaan we met elkaar in dialoog over klimaateffecten en wat er nodig is om onze regio klimaatbestendig te houden. In oktober organiseren de 14 Twentse gemeenten, waterschap Vechtstromen en provincie Overijssel een reeks online bijeenkomsten om in gesprek te gaan met de sectoren groen, zorg, bouw, infrastructuur, natuur en landbouw.

Twentse Klimaatpraat Online, 7 oktober 13.30 tot 15.30 uur

Verschillende inspiratiesessies van bekende sprekers. Kom meer te weten over het Twentse klimaat en het belang van integrale en cross-sectorale samenwerking. Een middag vol concrete informatie en verrassende inspiratie voor de sectoren bouw, infra, zorg, groen, natuur en landbouw! Ontmoet elkaar online, samen zetten we de volgende stap naar een klimaatbestendige en waterrobuuste regio.

Bent u erbij?

Meld u aan voor Twentse Klimaatpraat Online op 7 oktober van 13.30 tot 15.30 uur door een mail te sturen naar twentseklimaatpraat@wegaanlive.nl. Vermeld daarbij uw naam, organisatie en mailadres. 

Meer informatie 

Kijk voor meer informatie en het hele programma op wegaanlive.nl/twentseklimaatpraat

Twentse Klimaatpraat

Meer nieuws

 • Poen voor Groen

  29-10-2020

  Meer dan 100 Haaksbergse woningeigenaren 50 euro teruggekregen....

 • Nieuw Frankenhuis

  29-10-2020

  Woningbouwproject Nieuw Frankenhuis in Haaksbergen afgerond....

 • Afval scheiden

  29-10-2020

  Haaksbergen zonder afval. Wat mag er wel of niet in de verpakkingencontainer?...

Nieuws overzicht