Veilig Thuis Twente

Gepubliceerd: 11-2-2021

Veilig Thuis Twente is er voor iedereen die direct of indirect te maken heeft met huiselijk geweld en kindermishandeling. Het kan gaan om allerlei vormen van geweld in de relationele sfeer. Daarbij gaat het om geweld binnen gezinnen, families en andere relaties. Huiselijk geweld komt voor op alle leeftijden en in alle culturen. Bent u of iemand in uw omgeving direct betrokken bij situaties van huiselijk geweld en/of kindermishandeling, dan bent u niet de enige. Hulp is belangrijk!

Veilig Thuis Twente is er voor advies en hulp bij huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling. U kunt er terecht als u hulp zoekt of als u zich zorgen maakt over anderen. Vaak gaat het om problemen die al lang bestaan en die u niet zonder hulp van anderen kunt oplossen. Het kan ook zijn dat u denkt dat mensen of kinderen niet veilig zijn, maar dat u het niet zeker weet. Het is belangrijk dat er hulp komt, want het geweld stopt niet vanzelf. Iemand moet de eerste stap zetten! Bent u dat?

Kom in actie!

Als u zich zorgen maakt om de veiligheid bij u thuis of bij iemand anders, dan is het goed dat u belt of contact opneemt met Veilig Thuis Twente. De eerste stap naar een oplossing is erover praten. De medewerkers van Veilig Thuis Twente weten alles van veiligheid en geweld én zijn er voor iedereen die direct of indirect te maken heeft met huiselijk geweld en kindermishandeling. Ze helpen u graag. U kunt bellen voor advies of het doen van een melding. Als u twijfelt, bel dan anoniem voor advies.

Wat gebeurt er als u belt?

Als u belt, dan praat u met een medewerker die naar uw verhaal luistert, die uw vragen beantwoordt en u advies geeft of een melding opneemt als u dat wilt. Samen met u kijken de medewerkers van Veilig Thuis Twente naar wat nodig is om het geweld te stoppen en of er professionele hulp nodig is. Daarbij zijn ze duidelijk in wat ze doen en wat ze van u verwachten. Ze werken samen met de mensen om wie het gaat en met andere professionals. Zo stopt het geweld en de mishandeling.

Contact

Hoe kunt u Veilig Thuis Twente bereiken? Dat kan via het gratis landelijke telefoonnummer 0800 2000. Veilig Thuis Twente is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. Ook kunt u dagelijks chatten via www.veiligthuistwente.nl.

Voorbeelden van huiselijk geweld

 • Lichamelijk geweld: slaan en schoppen
 • Seksueel geweld: aanraken, seks tegen uw zin of chantage via social media
 • Geestelijk geweld: uitschelden, vernederen of dreigen met geweld
 • Ouderenmishandeling: slaan of verwaarlozing van een oudere, geld of spullen afhandig maken
 • Eergerelateerd geweld
 • Loverboy en/of mensenhandel
Ouders maken ruzie

Meer nieuws

 • Werfheegde

  4-3-2021

  Verbeteringen aan de Werfheegde en Pastoor Wienholtsstraat....

 • Gezond leven

  4-3-2021

  Wat is gezondheid? En hoe blijf je gezond in tijden van corona?...

 • Vervroegd stemmen

  3-3-2021

  Vervroegd stemmen bij de Tweede Kamerverkiezing 2021....

Nieuws overzicht