Verkeersexamen

Gepubliceerd: 23-5-2019

Voor de theorie waren ze al geslaagd. Ook hun fiets was geïnspecteerd en goedgekeurd. Afgelopen donderdag gingen 127 basisschoolleerlingen op pad voor het praktische gedeelte van het verkeersexamen. De zevende editie alweer. Allemaal doorstonden ze de test en kregen een diploma.

Als eerste verscheen groep 8 van De Kameleon aan de start. Net als veel leerlingen had Sem (12) zich voorbereid op het verkeersexamen. “Het stoplicht bij het zebrapad aan de Zeedijk vind ik lastig. En de rotonde bij garage Hartgerink, omdat je daar meerdere kanten op kunt. Maar ik heb de hele route geoefend. Volgens mij kan er weinig mis gaan.”

Verkeersexamen-app

Om de minuut vertrok een leerling voor een bepijld parcours van een klein half uur fietsen. Op verschillende punten onderweg werden hun verrichtingen beoordeeld door de twee ouders die een controlepost bemensen. Dit keer in gezelschap van een Assink-leerling die hiermee zijn maatschappelijke stage vervulde. “Voor het eerst werken we met de verkeersexamen-app van Veilig Verkeer Nederland”, liet Anne-Marie Nobbenhuis weten. “Via de app vullen de Assink-leerlingen de beoordeling in op een tablet. Deze is trouwens ook beschikbaar gesteld door VVN.  De uitslag rolt er na afloop automatisch uit. Dat scheelt een hoop werk en is een stuk sneller. Voor de zekerheid doen we nu nog dubbelop. Maar het is de bedoeling om over te stappen op de app.”

Vrijwilligers

De organisatie van deze verkeerstest is volledig in handen van vrijwilligers. De werkgroep (Anne-Marie Nobbenhuis, Christel Schreur en Ingrid Botterhuis) heeft onlangs versterking gekregen van twee enthousiaste verkeersouders: Annette Willems en Linda Maalderink. Achter de eerste Haaksbergse versie in 2013 was Anne-Marie Nobbenhuis met stip de drijvende kracht. Nu haar jongste afzwaait van de basisschool verlaat zij de werkgroep ‘praktisch verkeersexamen’. “Een extra vrijwilliger is dus welkom! Bij dezen een oproep aan mensen om zich te melden.”

Verkeersexamen

Meer nieuws

 • Nieuwe Nederlanders

  12-9-2019

  Negen inwoners kregen vorige week de Nederlandse nationaliteit....

 • 't Kempke en Lourdes

  12-9-2019

  Sloop en nieuwbouw woningen rondom ’t Kempke en Lourdeskerk....

 • Zwerfafval

  12-9-2019

  Gemeente wil zwerfafval te lijf gaan mét inwoners, clubs en scholen....

Nieuws overzicht