Verkeersexamen

Gepubliceerd: 31-5-2024

Ruim 200 Haaksbergse kinderen kunnen met een goed en vertrouwd gevoel op hun fiets deelnemen aan het verkeer. Vrijdag deden ze mee aan het praktisch verkeersexamen. En met succes: ze zijn allemaal geslaagd!

Met de fiets aan de hand en een oranje hesje aan staan de leerlingen te wachten tot ze van start kunnen gaan. Om de 45 seconden peddelt een nieuwe examenkandidaat onder het toeziend oog van wethouder Jan-Herman Scholten weg om een route af te leggen door het dorp. De theorie hadden ze al op zak, maar nu kunnen ze laten zien dat ze de verkeersregels ook goed weten toe te passen in de praktijk. Op een veilig vervoersmiddel, want alle fietsen zijn twee weken geleden gecontroleerd.

100% score

Aan het einde van ochtend is er goed nieuws: alle deelnemers hebben het examen met succes afgelegd. De organisatie, die voornamelijk uit vrijwilligers bestaat, is trots. Ze zijn de afgelopen weken druk geweest om alles in goede banen te leiden. Een beter resultaat kunnen ze zich niet wensen.


Helpende handen gezocht 
Om het verkeersexamen ook de komende jaren goed te kunnen organiseren, is de organisatie op zoek naar vrijwilligers. Wil jij meehelpen om de Haaksbergse jeugd veilig deel te laten nemen aan het verkeer? Meld je dan aan via verkeersexamenhaaksbergen@gmail.com.


 

Meer nieuws

 • Nieuwe maaiproef

  10-7-2024

  Helemaal niet meer maaien onder bomen heeft meerdere voordelen....

 • Gratis zomerpakket

  10-7-2024

  Stichting Kinderhulp deelt gratis kinderpakketten uit aan gezinnen met laag inkomen....

 • Drugspand langer dicht

  9-7-2024

  De verzegeling van de schuur aan de Alsteedseweg was verbroken....

Nieuws overzicht