Vertrek wethouder

Gepubliceerd: 20-2-2019

Wethouder Samenleving en Duurzaamheid Arja ten Thije heeft vandaag haar vertrek aangekondigd. In een brief aan de gemeenteraad legt ze uit hoe ze tot die beslissing is gekomen.

Ten Thije schrijft in de brief hoe ze in juni 2018 met veel enthousiasme begon als wethouder Samenleving en Duurzaamheid in Haaksbergen. “Ik heb deze portefeuille als plezierig en uitdagend ervaren en mij goed kunnen verdiepen in de verschillende beleidsdossiers. Tevens heb ik gedurende mijn wethouderschap, vanuit mijn rol als wethouder, fijne contacten opgedaan zowel in Haaksbergen als daarbuiten”, vertelt Ten Thije in haar brief.

Andere verwachtingen

De PvdA-wethouder constateerde dat er binnen de coalitie andere verwachtingen bestaan ten aanzien van haar bestuursstijl en de wijze waarop zij met de gemeenteraad communiceert. “Hoewel ik getracht heb meer aansluiting te vinden op de geuite verwachtingen, blijven de signalen over mijn stijl van besturen en communiceren aanhouden. Ik betreur dit ten zeerste”, aldus Ten Thije.

Alle goeds

In de brief aan de raad vertelt Ten Thije dat ze, na beraad met de PvdA-fractie, niet anders kan dan tot de conclusie komen dat de basis ontbreekt om vanuit haar kracht als wethouder te functioneren. “Daarom dien ik met ingang van heden mijn ontslag in. Ik dank uw Raad, het college en de medewerkers voor de samenwerking en wens u en de gemeente Haaksbergen alle goeds toe”, zo besluit de wethouder haar ontslagbrief.

Gemeentehuis

Meer nieuws

 • Europese verkiezingen

  23-5-2019

  Op 23 mei was het opkomstpercentage in Haaksbergen 43,82%....

 • Diamanten bruidspaar

  23-5-2019

  Zestig jaar getrouwd: felicitaties voor Bernard en Marie Diepenmaat....

 • Verkeersexamen

  23-5-2019

  Zevende praktisch verkeersexamen: Alle leerlingen geslaagd!...

Nieuws overzicht