Vrijwilligersprijs 2021

Gepubliceerd: 7-10-2021

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde en vaak zelfs onmisbaar. Kent u een vrijwilliger die een pluim verdient vanwege de altijd maar tomeloze inzet? Nomineer hem of haar dan voor de vrijwilligersprijs 2021. Inwoners, verenigingen en instellingen kunnen tot 1 november iemand voordragen voor de prijs. Dit jaar in een nieuwe opzet! Doet u mee?

In de nieuwe opzet van de vrijwilligersprijs zijn in drie categorieën prijzen te verdelen. In de categorie ‘sport’, kunnen vrijwilligers genomineerd worden die een bijdrage leveren om sport mogelijk te maken. In de rubriek ‘kunst en cultuur’ vrijwilligers die dat doen voor kunst of cultuur in brede zin. En in de categorie ‘helpende handen’ vallen vrijwilligers die als vrijwilliger grote betekenis hebben voor de Haaksbergse gemeenschap, maar niet in de eerste twee categorieën vallen.

Een vrijwilliger nomineren

U kunt het aanmeldingsformulier online invullen via www.haaksbergen.nl/vrijwilligersprijs. Uiteraard is het formulier ook af te halen bij de Noaberpoort, het gemeentehuis, Theater De Kappen, gemeenschapshuis ‘t Meuken in Sint Isidorushoeve en de Trefkoel in Buurse. De formulieren kunnen tot maandag 1 november ingeleverd worden.

Prijsuitreiking

Een van de veranderingen in de nieuwe opzet is dat niet het comité de winnaars kiest, maar de bezoekers van de prijsuitreiking. Zij ervaren namelijk persoonlijk wat de vrijwilligers voor de gemeenschap betekenen. Ook krijgt de prijsuitreiking een andere vorm. Het is de bedoeling dat de prijs letterlijk én figuurlijk te midden van Haaksbergenaren wordt uitgereikt. Vanwege corona en de maatregelen is het Comité Vrijwilligersprijs nog aan het kijken naar een geschikte vorm en datum. Hierover leest u binnenkort meer in GemeenteNieuws.

Meer nieuws

Nieuws overzicht