Waarveld

Gepubliceerd: 27-7-2017

Het Waarveld is een mooie begraafplaats middenin de Haaksbergse natuur. Dat willen we met elkaar natuurlijk graag zo houden. De gemeente is verantwoordelijk voor het groenonderhoud van de begraafplaats en gaat over afvalbeheer. Maar ook bezoekers van de begraafplaats kunnen een handje helpen. Over zwerfafval, rommelgroen en parkeren.

Ondanks het plaatsen van twee afvalcontainers bleef er afval rondslingeren op de begraafplaats. Een derde container biedt nu uitkomst, want er is al veel minder zwerfafval. Elke twee weken worden de drie containers geleegd. Een vierde container staat op de begraafplaats aan de Enschedesestraat. Die wordt gedeeld met de parochiebegraafplaats. Bezoekers kunnen helpen de begraafplaats netjes te houden door de afvalcontainers te gebruiken en afval van de graven (zoals verwelkte bloemen) als dat kan mee naar huis te nemen.

Rommelgroen

Bij verschillende graven liggen nog kerststukjes of staan potten met verdorde planten. Ook op het strooiveld dreigt het een rommeltje te worden, doordat bezoekers allerlei potten en lantaarntjes plaatsen. Dat doet de nette uitstraling van de begraafplaats geen goed. Potten met planten mogen namelijk alleen bij de herdenkingssteen en bij elkaar worden geplaatst. Na de zomervakantie verwijdert de gemeente rommelgroen en potten en kransen die niet op de juiste plek staan. Wie nog iets wil bewaren heeft tot dinsdag 1 augustus om dat te doen.

In de weg

De gemeente knipt de hagen op het Waarveld één tot twee keer per jaar en maait ook het gras. Om dat goed te kunnen doen, is het handig dat er geen spullen in de weg liggen. Het komt nu nogal eens voor dat het groenonderhoud wordt belemmerd door rondslingerend tuingereedschap en lege plantenpotjes achter de graven. De gemeente vraagt bezoekers vriendelijk ervoor te zorgen dat er geen spullen meer achter de graven liggen, zodat de onderhoudsploeg zijn werk goed kan doen.

Parkeren

Bezoekers kunnen hun auto voor de begraafplaats parkeren. Mindervaliden mogen met de auto de begraafplaats op. De poort is tegenwoordig gesloten, maar niet op slot. Achteraan bij grafveld 3 zijn enkele nieuwe parkeerplekken gerealiseerd. Mensen uit de auto laten stappen mag overal, maar parkeren langs het hoofdpad is niet toegestaan. Dat belemmert namelijk de doorgang en doet afbreuk aan de groene uitstraling van de begraafplaats. Wie dat kan wordt verzocht te voet of op de fiets de begraafplaats op te gaan, zodat gemotoriseerd verkeer tot een minimum wordt beperkt. Iedereen wordt verzocht de poorten bij vertrek te sluiten.


Een rommeltje op het strooiveld door allerlei potten en lantaarntjes.

Waarveld

Meer nieuws

 • Participatieraad

  12-10-2017

  Vacature Participatieraad: voor advies aan college over sociaal domein...

 • Waar staat je gemeente

  18-10-2017

  Vragenlijst "Waar staat je gemeente" deze week terugsturen...

 • Workshop

  18-10-2017

  Tweede workshop: mouwen opstropen voor actieplan centrum...

Nieuws overzicht