Warmetruiendag 2019

Gepubliceerd: 18-2-2019

Op vrijdag 15 februari was het in heel Nederland Warmetruiendag. Ook de gemeente Haaksbergen deed mee aan deze ludieke bewustwordingsactie. De verwarming een standje lager en een warme trui aan. De gemeente vroeg ook inwoners, bedrijven en scholen mee te doen om samen energieverspilling tegen te gaan.

“Warmetruiendag, wat een leuke manier om aandacht te vragen voor duurzaamheid. Daar doen wij natuurlijk aan mee!”, zegt Yvonne Michorius van het gelijknamige installatiebedrijf enthousiast. “Dit thema past prima bij wat wij als installatiebedrijf willen uitstalen. Wat we belangrijk vinden is dat we met z’n allen serieus nadenken over hoe wij de wereld willen doorgeven aan volgende generaties. En dat we zelf kunnen bijdragen aan het terugdringen van het energieverbruik en de CO2-uitstoot. Bijvoorbeeld door een dikke trui aan te doen en de verwarming een beetje lager te zetten. Da’s helemaal niet erg.”

Ook basisschool Op den Akker deed mee. Zo vonden ook Owen en Kiet het helemaal niet erg om met een dikke trui (Owen had zelfs een muts op gezet) naar school te gaan. Zeker niet omdat er door de ouderraad ook nog eens heerlijke broodjes knakworst werden uitgedeeld. In het gemeentehuis werd ook gesmikkeld, maar dan van zelfgemaakte soep. In de bedrijfskantine werd gezellig samen gegeten en er was warme chocolademelk. Wethouder Arja ten Thije kijkt terug op een geslaagde dag. “Natuurlijk gaat het vooral om bewustwording en is niet iedereen meteen overtuigd. Maar je moet ergens beginnen. Dit is een mooie start. Ik hoop dat er volgend jaar nog meer inwoners, bedrijven en scholen meedoen.”


Owen en Kiet van basisschool Op den Akker genieten van hun broodje knakworst. Foto: Betty Morsinkhof

Warmetruiendag

Meer nieuws

 • 75 jaar vrijheid

  21-3-2019

  Hoe vieren we 75 jaar vrijheid in Haaksbergen? Denk mee op dinsdag 23 april!...

 • Nieuwe bestrating

  21-3-2019

  Aan de Kemerij in De Hoeve gaan vanaf 25 maart stratenmakers aan de slag....

 • Oorlogsverhalen

  21-3-2019

  RTV Oost en HCO: op zoek naar verhalen en voorwerpen uit de oorlog....

Nieuws overzicht