Warmetruiendag 2019

Gepubliceerd: 18-2-2019

Op vrijdag 15 februari was het in heel Nederland Warmetruiendag. Ook de gemeente Haaksbergen deed mee aan deze ludieke bewustwordingsactie. De verwarming een standje lager en een warme trui aan. De gemeente vroeg ook inwoners, bedrijven en scholen mee te doen om samen energieverspilling tegen te gaan.

“Warmetruiendag, wat een leuke manier om aandacht te vragen voor duurzaamheid. Daar doen wij natuurlijk aan mee!”, zegt Yvonne Michorius van het gelijknamige installatiebedrijf enthousiast. “Dit thema past prima bij wat wij als installatiebedrijf willen uitstalen. Wat we belangrijk vinden is dat we met z’n allen serieus nadenken over hoe wij de wereld willen doorgeven aan volgende generaties. En dat we zelf kunnen bijdragen aan het terugdringen van het energieverbruik en de CO2-uitstoot. Bijvoorbeeld door een dikke trui aan te doen en de verwarming een beetje lager te zetten. Da’s helemaal niet erg.”

Ook basisschool Op den Akker deed mee. Zo vonden ook Owen en Kiet het helemaal niet erg om met een dikke trui (Owen had zelfs een muts op gezet) naar school te gaan. Zeker niet omdat er door de ouderraad ook nog eens heerlijke broodjes knakworst werden uitgedeeld. In het gemeentehuis werd ook gesmikkeld, maar dan van zelfgemaakte soep. In de bedrijfskantine werd gezellig samen gegeten en er was warme chocolademelk. Wethouder Arja ten Thije kijkt terug op een geslaagde dag. “Natuurlijk gaat het vooral om bewustwording en is niet iedereen meteen overtuigd. Maar je moet ergens beginnen. Dit is een mooie start. Ik hoop dat er volgend jaar nog meer inwoners, bedrijven en scholen meedoen.”


Owen en Kiet van basisschool Op den Akker genieten van hun broodje knakworst. Foto: Betty Morsinkhof

Warmetruiendag

Meer nieuws

 • Europese verkiezingen

  23-5-2019

  Op 23 mei was het opkomstpercentage in Haaksbergen 43,82%....

 • Diamanten bruidspaar

  23-5-2019

  Zestig jaar getrouwd: felicitaties voor Bernard en Marie Diepenmaat....

 • Verkeersexamen

  23-5-2019

  Zevende praktisch verkeersexamen: Alle leerlingen geslaagd!...

Nieuws overzicht