Week van de veiligheid

Gepubliceerd: 7-10-2019

Vanaf maandag 7 oktober is er in het hele land een week lang extra aandacht voor veiligheid, óók in Haaksbergen. Niet alleen de Haaksbergse toezichthouders besteden tijdens deze week extra aandacht aan het onderwerp. Oók informeert de gemeente inwoners nog maar weer eens over zaken als woninginbraakpreventie en het voorkomen van heling.

Tijdens de week van de veiligheid zijn de toezichthouders van de gemeente Haaksbergen een aantal dagen preventief aanwezig in de wijken om woninginbraak te voorkomen, extra toezicht te houden in het centrum en extra te surveilleren in de wijken en buitengebieden. Op woensdagochtend 9 oktober informeren ze bezoekers van de weekmarkt over hoe oplichters te werk gaan. Ze delen ook flyers uit over diverse veiligheidsonderwerpen. Inwoners kunnen hun fiets gratis laten graveren, waardoor dieven de fiets minder aantrekkelijk vinden en teruggevonden fietsen sneller bij de rechtmatige eigenaar teruggebracht kunnen worden.

Voorkom heling

Het kopen, bezitten en verkopen van gestolen goederen is heling. Dat is strafbaar, ook als iemand er onbewust aan meedoet. Het bestrijden van heling helpt op lange termijn ook tegen woninginbraken. Als het doorverkopen van gestolen goederen steeds lastiger en risicovoller wordt, dan vinden dieven het ook minder interessant. Door waardevolle spullen te registreren, helpen eigenaren de politie om dieven en helers op te sporen. Via stopheling.nl kan de politie snel checken van wie in beslag genomen spullen zijn. En als je zelf waardevolle spullen koopt, dan kun je via de app controleren of ze gestolen zijn.

Bereikbaarheidstest

Brandweer Twente houdt tijdens de week van de veiligheid een zogeheten bereikbaarheidstest. Ze gaan in de praktijk kijken hoe de bereikbaarheid is in het geval van een incident. Met een brandweerwagen rijden ze door de straten van de Haaksbergse wijken. Het komt nog wel eens voor dat de vrije doorgang wordt geblokkeerd door hinderlijk geparkeerde auto’s. De eigenaars worden hier dan op aangesproken. Waar dat niet kan, wordt een zogeheten nepboete achtergelaten.

Week van de Veiligheid

Meer nieuws

 • Anne Frank-boom

  23-1-2020

  Op maandag 27 januari worden de zogeheten Anne Frank-bomen geplant....

 • Groenstrook

  23-1-2020

  Opknapbeurt van de groenstrook langs spoor bij de Mozartstraat....

 • Werkzaamheden

  22-1-2020

  Enexis gaat verouderde apparatuur in energiestations vervangen....

Nieuws overzicht