Werkbezoek zoutwinning

Gepubliceerd: 29-6-2022

Staatssecretaris Hans Vijlbrief wil dat het bedrijf Nobian en de bewoners van St. Isidorushoeve eerst nog eens samen om de tafel gaan, voordat hij een besluit neemt over zoutwinning in het gebied tussen Haaksbergen en de Hoeve. Binnen een paar weken zal dit gesprek plaatsvinden. Ook Staatstoezicht op de Mijnen, adviseur van de staatssecretaris en toezichthouder op het gebied van mijnbouw, komt binnenkort naar het Haaksbergse kerkdorp.

Vorige week maandag kwam Vijlbrief op initiatief van de gemeenteraad naar het Haaksbergse kerkdorp. Diverse Hoevenaren en een bewoner van de Wissinkbrink gingen met hem in gesprek en lieten hem via een rondgang door het gebied zien dat de zoutwinning erg dichtbij huizen en een waterzuivering gepland is. Schoolkinderen protesteerden bij de met containers nagebootste zoutpomp.

SodM

Een afvaardiging van de gemeenteraad en het college van B&W heeft een constructief gesprek gevoerd met de staatssecretaris.Tegen het eind van het werkbezoek vroeg de staatssecretaris Nobian aan de vergadertafel. Resultaat van het werkbezoek is nu dat er nog voor de zomervakantie een overleg komt om te onderzoeken of Nobian en bewoners afspraken kunnen maken. De volgende bewonersavond wordt ook al weer in de steigers gezet. Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) wil namelijk graag naar de Hoeve komen. SodM gaat binnen enkele maanden een advies uitbrengen richting de staatssecretaris over de zoutwinning en heeft van bewoners een heleboel vragen ontvangen. Die wil SodM graag beantwoorden, onder meer tijdens een infoavond.  

Meer nieuws

 • Asielzoekers

  21-7-2022

  Eerste asielzoekers voor crisisnoodopvang in Haaksbergen....

 • Goan app

  21-7-2022

  Reizen met de Regiotaxi? Het boeken en reizen wordt nu nog makkelijker....

 • Marktplan

  21-7-2022

  Bewoners en ondernemers van omliggende straten rond het Marktplan praten mee....

Nieuws overzicht