Molenstraat

Gepubliceerd: 28-4-2022

De Molenstraat in het centrum van Haaksbergen wordt de komende maanden aangepast naar de eisen van de huidige tijd. De werkzaamheden starten maandag 9 mei, na de Meimarkt, en duren tot eind van het jaar. De straat gaat flink op de schop, maar de winkels en woningen blijven voor voetgangers bereikbaar. Bovendien wordt het werk gefaseerd uitgevoerd om de overlast voor overige verkeersgebruikers zo veel mogelijk te beperken.

De veranderingen in de Molenstraat zijn cosmetisch en functioneel van aard. Nu het klimaat verandert en Nederland vaker te maken krijgt met periodes van hitte en droogte, afgewisseld met hevige regenbuien moet daar op worden ingespeeld. Daarom komt er een infiltratieriool. Dat zorgt er voor dat regenwater de grond in gaat in plaats van naar de waterzuivering. De nieuwe bomen en planten in de straat zullen zorgen voor schaduw en verkoeling. Verder komen er onder meer energiezuinige lichtarmaturen en een duidelijke scheiding tussen rijbaan en voetpad. Een sfeervol pleintje met bomen aan de kant van de Markt is de kers op de taart van het plan.

Start vanaf Eibergsestraat

De werkzaamheden beginnen op 9 mei vanaf de Eibergsestraat tot de kruising Molenstraat - Dr. Prinsstraat. De weg is dan niet meer bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Links en rechts van de weg kunnen voetgangers via loopstroken de winkels bereiken. Begonnen wordt eerst met de ondergrondse werkzaamheden. Een aantal bomen is daarvoor al verwijderd en tijdelijk opgeslagen. De bomen keren later terug. De plannen voor de verbetering van de Molenstraat zijn afgelopen jaar besproken met winkeliers en aanwonenden en vervolgens verder verfijnd. De gemeente brengt stapje voor stapje verbeteringen aan in het centrum. Daarvoor is samen met centrumondernemers en de provincie Overijssel het Actieplan Centrum opgesteld. Een impressie van de nieuwe straat is te zien op de projectwebsite van de Molenstraat

Nieuws Molenstraat

Meer nieuws

 • Openingstijden

  29-6-2022

  Het gemeentehuis is donderdag 30 juni vanaf 15.00 uur gesloten....

 • Groenadoptie

  30-6-2022

  Bewoners onderhouden en verfraaien met elkaar stukje gemeentegroen....

 • Uitnodiging receptie

  29-6-2022

  Antoon Peppelman neemt op 8 juli afscheid als wethouder van Haaksbergen....

Nieuws overzicht